• Στις 5 Ιουνίου 1961 ο Roy Orbison πήγε στο No.1 του αμερικάνικου single chart με το “Running Scared”, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε μέχρι το No.9. Στην «πίσω» πλευρά του single υπήρχε το “Love Hurts” που και αυτό είχε σουξέ στο ραδιόφωνο.
  • Στις 5 Ιουνίου 1971 ο Paul McCartney με το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο  ‘Ram’ πάει για δύο εβδομάδες στην κορυφή του άλμπουμ chart του Ηνωμένου Βασιλείου.  Στο άλμπουμ περιλαμβάνεται η Νο.1 επιτυχία στις ΗΠΑ, το τραγούδι “Uncle Albert / Admiral Halsey”. O θείος Αλμπερτ ήταν θείος του Paul Albert Kendall, o οποίος είχε το συνήθειο να πίνει και όταν έπινε και μόνο τότε, διάβαζε την βίβλο.  Αυτό ενέπνευσε τον Paul που έγραψε το κομμάτι που έχει αρκετά κωμικά στοιχεία και πολλές αλλαγές ρυθμού, αλλά όπως φαίνεται αυτό άρεσε σε πολύ κόσμο και έτσι το “Uncle Albert / Admiral Halsey” έγινε το πρώτο Νο.1 του Paul McCartney σαν σόλο καλλιτέχνης. Στο τραγούδι αναφέρεται σαν συνδημιουργός και η γυναίκα του Paul, η Linda McCartney, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει εάν και κατά πόσο συνέβαλλε στην δημιουργία του τραγουδιού, ενώ η μεγαλύτερη πιθανότητα είχε να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα.  Το τραγούδι κέρδισε το 1971 το βραβείο Grammy για «Best Arrangement Accompanying Vocalists»
  • Στις 5 Ιουνίου 1946 γεννήθηκε στο Vallejo της California, ο Freddie Stone, κιθαρίστας και συνιδρυτής των Sly and the Family Stone στους οποίους συμμετείχε και ηγείτο ο αδελφός του Sly και  μέλη τους ήταν οι αδελφές του Rosie και Vet. Οι Sly and the Family Stone το 1968 είχαν στις ΗΠΑ το No.1 single “Everyday People” και το 1971 το No.1 single “Family Affair” ενώ την ίδια χρονιά είχαν και το αμερικάνικο No.1 άλμπουμ ‘There’s a Riot Goin’ On’. Ο Freddie Stone εγκατέλειψε απ’ τα μέσα των 70’ς το συγκρότημα και στην δεκαετία των 80’ς ασχολήθηκε ενεργά με τον χριστιανισμό και εν συνεχεία έγινε πάστορας.
  • Στις 5 Ιουνίου 1947 γεννήθηκε στο Glen Ellyn,  ένα χωριό πολύ κοντά στο Σικάγο η Αμερικανίδα avant-garde καλλιτέχνης Laurie Anderson, που είχε σαν μεγαλύτερη επιτυχία της το No.2 single ‘O Superman’ στο ΗΒ το 1981, μετά από εκτεταμένη προβολή στο BBC Radio-1  που έκανε στο κομμάτι ο βρετανός DJ, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος John Peel.
  • Στις 5 Ιουνίου 1956 γεννήθηκε στο Seattle των ΗΠΑ ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Kenneth Bruce Gorelick γνωστός στο ευρύ κοινό ως “Kenny G”. Είναι ο instrumental μουσικός με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο με συνολικές πωλήσεις άνω των 75 εκατομμυρίων δίσκων.  Μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το single “Songbird” που έφτασε μέχρι το Νο.4 στις ΗΠΑ και Νο.22 στο Ηνωμένο Βασίλειο.