• Το 1967 η Aretha Franklin τραγουδάει το τραγούδι του Otis Redding “Respect” και το εκτοξεύει στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart. Στην Βρετανία μπαίνει στο Τοπ.10 Η ερμηνεία του τραγουδιού απ’ την Franklin με λίγο διαφοροποιημένους στίχους και αλλαγμένη ενορχήστρωση γίνεται σημείο αναφοράς για το φεμινιστικό κίνημα. Θεωρείται και όχι άδικα σαν ένα απ’ τα καλύτερα R&B τραγούδια και η Aretha κερδίζει 2 βραβεία Grammy για την «Καλύτερη Rhythm & Blues ηχογράφηση» και για την «Καλύτερη Rhythm & Blues σόλο ερμηνεία από γυναίκα»  Το 1987 τα τραγούδι θα μπει στο Grammy Hall of Fame και το 2002 Η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου θα τιμήσει την version της Aretha Franklin καταχωρώντας την στο National Recording Registry. Το περιοδικό Rolling Stone τοποθετεί την εκτέλεση της Aretha στο Νο.5 στην λίστα με τα “The 500 Greatest Songs of All Time”
  • To 1967 οι Doors κυκλοφορούν το τραγούδι “Light My Fire” στις ΗΠΑ. Θα πάει στο Νο.1 δύο μήνες αργότερα. Το τραγούδι   υπάρχει και στο 1o άλμπουμ του γκρουπ. Βέβαια στο άλμπουμ το τραγούδι έχει διάρκεια λίγο πάνω από 7 λεπτά ενώ στο  single δεν φτάνει ούτε τα τρία.
  • Το 1970 οι Deep Purple κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους ‘In Rock’που είναι το πρώτο με την κλασσική τους (ΜΚΙΙ) σύνθεση δηλαδή με τους Ritchie Blackmore – κιθάρα, Ian Gillan -τραγούδι, Roger Glover – μπάσο, Jon Lord – πλήκτρα και Ian Paice – ντραμς. Περιλαμβάνει τα τραγούδια “Speed King” και το επικό δέκα και πλέον λεπτών “Child In Time” που είναι βασισμένο πάνω στο ψυχεδελικό κομμάτι “Bombay Calling” του συγκροτήματος It’s a Beautiful Day.
  • To 1977 o Bob Marley & the Wailers κυκλοφορούν το άλμπουμ Exodus. Στο άλμπουμ περιέχονται οι επιτυχίες “Jamming”, “Waiting In Vain”, “Three Little Birds”, “Natural Mystic” και ‘One Love’. To 1999 το περιοδικό Time ονόμασε το ‘Exodus’ σαν το καλύτερο άλμπουμ του 20ου αιώνα , που σίγουρα είναι τεράστια υπερβολή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ένα πραγματικά έξοχο άλμπουμ.
  • Στις 3 Ιουνίου 1995 ο Bryan Adams ανέβηκε για πέντε εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Have You Ever Really Loved A Woman” από την ταινία ‘Don Juan De Marco’. Αυτό ήταν το τρίτο No.1 του Adams στις ΗΠΑ.
  • Το 2006 οι Red Hot Chili Peppers πάνε στο No.1 στα chart των άλμπουμ στις ΗΠΑ και στην Βρετανία με το 9ο άλμπουμ τους που έχει τίτλο ‘Stadium Arcadium’. Το άλμπουμ περιλαμβάνει την  επιτυχία “Dani California”.
  • Το 1939 γεννήθηκε ο Άγγλος τραγουδιστής και κιθαρίστας Ian Hunter που έγινε γνωστός με το γκρουπ Mott The Hoople. Το 1972 έκαναν επιτυχία με την σύνθεση του David Bowie “All The Young Dudes” είχαν επίσης επιτυχία με τα “All the Way from Memphis” και “Roll Away the Stone”.
  • To 1942 γεννήθηκε στο Σικάγο ο τραγουδιστής κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Curtis Mayfield. Ήταν μέλος των Impressions, που το 1965 είχαν την επιτυχία “People Get Ready” που ήταν σύνθεση του Mayfield και ψηφίστηκε μέσα στα 10 καλύτερα όλων των εποχών.. Σαν σόλο καλλιτέχνης έκανε επιτυχία με τα κομμάτια “Move On Up”, το “Keep on Keepin’ On” και το  “Freddie’s Dead,  Theme From Superfly”. O Curtis Mayfield πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου 1999. Το 2019 το Super Fly επελέγη απ΄την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου να διαφυλαχθεί στο National Recording Registry ως κάτι πολύ σημαντικό «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά».
  • Το 1950 γεννήθηκε στο Detroit η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Suzi Quatro, που έκανε καριέρα στην Βρετανία. Το 1973 είχε το No.1 single “Can The Can” ενώ είχε ακόμη άλλα δέκα Τοπ 40 τραγούδια. Στις ΗΠΑ έφτασε στο Νο.4 το 1979 με το “Stumblin’ In”. H Quatro ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε μεγάλη rock star.