• Το 1941 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Charlie Watts, που είναι ο ντράμερ των Rolling Stones απ’ το  1963, με τους οποίους είχε τεράστια επιτυχία με πάνω από 35 τραγούδια στο Top 40 πολλά εκ των οποίων στο Νο.1.  Ο Watts έχει δημιουργήσει και την δική του ορχήστρα την Charlie Watts and his Big Band. To 2006, o Watts έγινε μέλος του Modern Drummer Hall of Fame.
  • Στις 2 Ιουνίου 1944 γεννήθηκε στο Manhattan της Νέας Υόρκης ο πιανίστας και συνθέτης Marvin Hamlisch. Το 1974 έφτασε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘The Sting’, που ήταν το soundtrack της ομώνυμης ταινίας και στο No.3 με το single “The Entertainer”. Κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy το 1974, τα δύο για το ‘The Way We Were’. Έγραψε επίσης το τραγούδι “Nobody Does It Better” για την ταινία  ‘The Spy Who Loved Me’. Ο Hamlisch πέθανε στις 5 Αυγούστου 2012.
  • Το 1957 Ο Johnnie Ray βάζει το τρίτο του No.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Yes Tonight Josephine”. O Αμερικανός τραγουδιστής ήταν κουφός απ’ το δεξί του αυτί από 13 ετών λόγω ενός ατυχήματος. Αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει καριέρα στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στις 2 Ιουνίου 1962 ο Ray Charles ανέβηκε για πέντε εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με country μπαλάντα του Don Gibson “I Can’t Stop Loving You”, που πήγε στο No.1 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Το 1966 ο Frank Sinatra θα ανέβει στο No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πολύ γνωστό “Strangers In The Night”, που ήταν το δεύτερο Νο.1 του Σινάτρα στην Βρετανία. Πήγε στο Νο.1 και στις ΗΠΑ και το άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο ήταν το πιο πετυχημένο εμπορικά άλμπουμ του Σινάτρα.  Με το τραγούδι αυτό ο Σινάτρα κέρδισε το βραβείο Grammy για την Καλύτερη ανδρική Pop Ερμηνεία, το βραβείο Grammy για τον δίσκο της χρονιάς και ο Ernie Freeman το βραβείο Grammy για την καλύτερη Ενορχήστρωση για συνοδεία τραγουδιστή ή instrumentalist to 1967.
  • To 1973 o Paul McCartney θα καταλάβει ταυτόχρονα το Νο.1 στα άλμπουμ και στα singles στις ΗΠΑ με το άλμπουμ ‘Red Rose Speedway’ και το τραγούδι ‘My Love’ αντίστοιχα. Το “My Love” έμεινε στην κορυφή για 4 εβδομάδες.
  • Το 1979 η Donna Summer θα πάει για τρείς εβδομάδες στο No.1 των αμερικάνικων singles με το χορευτικό “Hot Stuff”. Ήταν το δεύτερο Νο.1 της Donna Summer. Στην Βρετανία πήγε μόλις μέχρι το No.11.
  • Το 1984 οι Wham! Είχαν την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία στην Βρετανία με το No.1 τραγούδι τους με τίτλο “Wake Me Up Before You Go Go”. To κομμάτι ήταν δημιουργία  αλλά και παραγωγή George Michael.