• Το 1909 γεννήθηκε στο Σικάγο ο κλαρινετίστας Benny Goodman. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στα 14 του έγινε μέλος της Ένωσης μουσικών και σε ηλικία 17 έκανε την πρώτη του ηχογράφηση και στα 25 του είχε την δική 12μελή ορχήστρα. Ο Goodman ήταν ένας απ’ τους μουσικούς που συνέβαλλαν στην δημιουργία αυτού που ονομάστηκε ‘The Swing Era’.  Είχε σειρά από επιτυχίες και  μέσα απ’ την ορχήστρα αναδείχτηκαν διάφοροι μουσικοί όπως ο εκπληκτικός ντράμερ Gene Krupa αλλά και η περίφημη τραγουδίστρια Peggy Lee.
  • Το 1924 γεννήθηκε ο περκασιονίστας της Latin jazz Armando Peraza που ήταν μέλος των Santana απ’ το 1972 μέχρι τις αρχές των 90s με παρουσία σε πάνω από 15 άλμπουμ του συγκροτήματος.
  • To 1964 Οι Beatles πήγαν για 4η φορά μέσα σε πέντε μήνες στο No.1 του US singles chart με το τραγούδι “Love Me Do”. Στην αμερικάνικη έκδοση στα ντραμς είναι ο Andy White ενώ ο Ringo παίζει tambourine. Στην βρετανική έκδοση ο Ringo Starr είναι στα ντραμς.
  • Το 1964 γεννήθηκε στο Harlem στην Νέα Υόρκη ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tom Morello με συμμετοχή στα συγκροτήματα Rage Against The Machine και Audioslave απ’ το  2016 μέχρι το 2019, ο  Morello ήταν μέλος του supergroup Prophets of Rage.
  • Το 1997 ο γεννημένος στην Καλαμάτα μουσικός Γιάννης Χρυσομάλλης, γνωστός στο παγκόσμιο κοινό ως Yanni, έγινε ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έδωσε παράσταση στην «Απαγορευμένη Πόλη» στο Πεκίνο. Παρά τους διάφορους περιορισμούς μεταξύ των οποίων και εκείνος του επιπέδου του ήχου στα μόλις 40 ντεσιμπέλ, η παράσταση ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς οι Κινέζοι καλωσόρισαν τον Έλληνα μουσικό. H παράσταση αυτή καθώς και η αυτή που έδωσε στην Ινδία στο Taj Mahal μεταδόθηκαν σε πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σ’ όλο τον κόσμο. Λίγο μετά απ’ αυτές τις παραστάσεις ο Yanni διέκοψε κάθε δραστηριότητα και γύρισε στους γονείς του στην Ελλάδα και έμεινε μαζί τους για τρεις μήνες. Μετά από διακοπή για 2 περίπου χρόνια επανήλθε με μεγάλη επιτυχία στα μουσικά δρώμενα.