• Στις 29 Μαΐου 1945  γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Gary Brooker, Άγγλος τραγουδιστής τραγουδοποιός, πιανίστας ιδρυτής και αρχηγός του συγκροτήματος Procol Harum. Το 1967 οι Procol Harum είχαν την No.1 επιτυχία με το τραγούδι “A Whiter Shade Of Pale” που είναι ένα απ’ τα πολύ λίγα singles που ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Είχαν επίσης τις επιτυχίες “Homburg” και “Conquistador”. Ο Brooker έχει συνεργαστεί με τους George Harrison (παίζει πιάνο στο ‘All Things Must Pass’), Robin Trower (ίδρυσαν μαζί τους Paramounts to 1962),  Eric Clapton (στο άλμπουμ ‘Another Ticket’, Alan Parsons Project (στο άλμπουμ ‘Stereotomy’, τραγουδάει το “Limelight”) με την Kate Bush (στο άλμπουμ Aerial).
  • Στις 29 Μαΐου 1949 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο κιθαρίστας, τραγουδιστής Francis Rossi που είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος Status Quo. Το γκρουπ έχει πάνω από 60 επιτυχίες στα charts περισσότερα από κάθε άλλη ροκ μπάντα. 22 από αυτά τα τραγούδια μπήκαν στο βρετανικό Top 10. Ενώ είχαν και το τραγούδι “Down, Down” να πηγαίνει μέχρι την κορυφή του chart στην Βρετανία. Άλλες επιτυχίες τους είναι τα “Rockin’ All Over the World”, “Rain”, “Pictures Of Matchstick Men”, “Whatever you Want”.
  • Στις 29 Μαΐου 1961 ο Ricky Nelson πήγε στο No.1 στο singles chart στις ΗΠΑ για δύο εβδομάδες με το “Travelin’ Man” στην πίσω πλευρά του δίσκου ήταν το τραγούδι του Gene Pitney “Hello Mary Lou” που έγινε Νο.1 στην Βρετανία.
  • Στις 29 Μαΐου 1965 το άλμπουμ του Bob Dylan ‘Bringing It All Back Home’ γίνεται No.1 στην Βρετανία, το δεύτερο άλμπουμ του Dylan που πάει στο Νο.1. Ξεχωρίζουν τα “Subterranean Homesick Blues”, “Maggie’s Farm”, “Mr. Tambourine Man”, “It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding)” και “It’s All Over Now, Baby Blue”.
  • Στις 29 Μαΐου 1965 οι Beach Boys θα βρεθούν για δύο εβδομάδες στην κορυφή του αμερικάνικου Singles chart με το “Help Me Rhonda”, και ήταν το δεύτερο Νο.1 των Beach Boys,
  • Στις 29 Μαΐου 1967 γεννήθηκε στο Manchester o Άγγλος τραγουδιστής τραγουδοποιός και κιθαρίστας Noel Gallagher ιδρυτής των Oasis. To πρώτο τους single το 1994 με τίτλο “Supersonic” πήγε μέχρι το Νο.31 του Βρετανικού singles chart. Tην ίδια χρονιά σκαρφάλωσαν στην κορυφή των άλμπουμ με το ‘Definitely Maybe’. Το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Be Here Now’ έγινε το άλμπουμ με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών άλμπουμ. Το 1ο τους Νο. 1 single ήρθε με το “Some Might Say” το 1995. Ακολούθησαν μια σειρά από πετυχημένα άλμπουμ και άλλα 7 Νο.1 στο βρετανικό singles chart. Οι διαμάχες όμως του Noel με τον αδελφό του Liam έφεραν την διάλυση των Oasis. O Noel τώρα έχει το δικό του συγκρότημα τους Noel Gallagher’s High Flying Birds.
  • Στις 29 Μαΐου 1971 οι Rolling Stones ανέβηκαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Brown Sugar”, απ’ το άλμπουμ τους Sticky Fingers. Αυτό ‘ηταν και το πρώτο single που κυκλοφόρησε απ’ την εταιρεία Rolling Stones Records. Ήταν το έκτο US No.1 των Stones στην Αμερική, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε μέχρι το No.2.
  • Στις 29 Μαΐου 1983 το αμερικάνικο συγκρότημα New Edition που το αποτελούσαν αγόρια που πήγαιναν ακόμη στο σχολείο έφτασαν στο No.1 του singles chart στο Ηνωμένο Βασόλειο με το “Candy Girl”.
  • Στις 29 Μαΐου 2005 οι Gorillaz είχαν το πρώτο τους No.1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ‘Demon Days’.