• Στις 28 Μαΐου 1910 γεννήθηκε στο Texas ο Αμερικανός Blues κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός T-Bone Walker που θεωρείται απ’ τους πρωτοπόρους αλλά και νεωτεριστές του ηλεκτρικού ήχου στα blues. Το πιο διάσημο κομμάτι του είναι το “Call It Stormy Monday (But Tuesday Is Just as Bad)” που κυκλοφόρησε το 1947. Πέθανε από βρογχοπνευμονία στις 16 Μαρτίου 1975  σε ηλικία 64 ετών.
  • Στις 28 Μαΐου 1944 γεννήθηκε στην Atlanta της Georgia των ΗΠΑ η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Gladys Knight, που το 1973 έφτασε στο No.1 στις ΗΠΑ με το τραγούδι “Midnight Train To Georgia”. Οι περισσότερες επιτυχίες της έγιναν με το συγκρότημά της τους Pips, έτσι αναφέρεται ως Gladys Knight & the Pips.
  • Στις 28 Μαΐου 1945 γεννήθηκε ο John Fogerty όχι στα Bayou των Νοτιοανατολικών ΗΠΑ αλλά στην δύση και συγκεκριμένα στο Berkeley στην California.  O Fogerty είναι κιθαρίστας τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Υπήρξε ο ηγέτης και η κινητήρια δύναμη ενός απ’ τα καλύτερα συγκροτήματα στα τέλη της δεκαετίας των 60’ς και των αρχών των 70’ς, των Creedence Clearwater Revival, οι οποίοι είχαν σειρά επιτυχημένων singles στις ΗΠΑ και την Βρετανία όπως τα “Suzie Q”, “Green River”, “Born On The Bayou”, “Fortunate Son”, “Bad Moon Rising”, “Down on the Corner”, “Have You Ever Seen The Rain?”, “Proud Mary”, “Run Through the Jungle”, “Travelin’ Band”, “Up Around the Bend”, “Who’ll Stop The Rain?” τα περισσότερα απ’ τα οποία ήταν Top 10. Επίσης είχαν το Νο.1 άλμπουμ ‘Cosmo’s Factory’ αλλά και τα εξαιρετικά ‘Bayou Country’, ‘Green River’, ‘Willy and the Poor Boys’ και ‘Pendulum’. Μετά την διάλυση των CCR o John Fogerty κάνει μια άκρως επιτυχημένη solo καριέρα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Νο.1 άλμπουμ ‘Centerfield’  που έβγαλε το Top 10 single “The Old man Down the Road”. O Fogerty είχε και σειρά από αλλά επιτυχημένα τραγούδια όπως τα “Rockin’ All Over the World”, “Eye of the Zombie”, “Premonition”, “Déjà Vu (All Over Again)”, “Gunslinger” και “Creedence Song”. Ο μέχρι σήμερα ενεργός στην ροκ σκηνή John Fogerty, έχει τιμηθεί με δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame στην Hollywood Blvd, έχει μπει στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993 και στο Songwriters Hall of Fame το 2005.
  • Στις 28 Μαΐου 1966 ο Herb Alpert και οι Tijuana Brass πήγαν στο No.1 των άλμπουμ στις ΗΠΑ με το ‘What Now My Love’, το οποίο δημιούργησε ένα νέο αμερικάνικο ρεκόρ έχοντας 4 άλμπουμ στο Τοπ 10. Τα άλλα τρία άλμπουμ ήταν τα: ‘South of the Border’, ‘Going Places’ και ‘Whipped Cream and Other Delights’.
  • Στις 28 Μαΐου 1966 ο Percy Sledge πήγε για δυο εβδομάδες στην κορυφή του No.1 του US singles chart με  το τραγούδι “When A Man Loves A Woman”. To τραγούδι πήγε στο No.4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και για δεύτερη φορά στο No.2 όταν επανεκδόθηκε το 1987. Πριν απ’ την ηχογράφηση το τραγούδι δεν είχε στίχους και ο Percy Sledge ξεκίνησε να τραγουδάει ουσιαστικά αυτοσχεδιάζοντας βασισμένος στην μουσική. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που όσοι δούλευαν στην ηχογράφηση πίστευαν ότι ο Sledge είχε τους στίχους γραμμένους σε κάποιο χαρτί.
  • Στις 28 Μαΐου 1968 γεννήθηκε στην Μελβούρνη στην Αυστραλία η τραγουδίστρια, ηθοποιός και τραγουδοποιός Kylie Minogue που το 1988 πήγε στο Νο.1 στα singles της Μεγάλης Βρετανίας με το “I Should Be So Lucky”, ενώ έχει επιτυχίες σ’ όλο τον κόσμο με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια.
  • Στις 28 Μαΐου 1983 Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Irene Cara ανέβηκε στην κορυφή των singles στις ΗΠΑ και έμεινε εκεί για έξι εβδομάδες με το τραγούδι “Flashdance…What A Feeling”. To τραγούδι ακούγεται στην ταινία ‘Flashdance’. Στην Βρετανία το κομμάτι έφτασε μέχρι το Νο.2
  • Στις 28 Μαΐου 1985 γεννήθηκε στο Malibu στην California η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Colbie Caillat. H Colbie είχε το Νο.1 τραγούδι “Bubbly” καθώς και το Νο.1 άλμπουμ ‘Breakthrough’.  (O πατέρας της Ken Caillat είχε κάνει την παραγωγή στα πολύ επιτυχημένα άλμπουμ των Fleetwood Mac ‘Rumors’ και ‘Tusk’.)
  • Στις 28 Μαΐου 2000 η Britney Spears πήγε στο No.1 oτου αμερικάνικου άλμπουμ chart με το  ‘Oops!… I Did It Again’. Αυτό ήταν το δεύτερο άλμπουμ της Spears και έφτασε στο No.1 σε δεκατρείς ακόμη χώρες και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα.