• Το 1957 ο Buddy Holly και οι Crickets κυκλοφορούν το τραγούδι “That’ll Be The Day” που έγινε Νο.1 στην Βρετανία και Νο.3 στις ΗΠΑ. Ο τίτλος προέκυψε απ’ την επίσκεψη σε κινηματογράφο  των Holly, Allison και Sonny Curtis τον Ιούνιο του 1956 να δουν το western The Searchers που πρωταγωνιστούσε o John Wayne. Στην ταινία ο Wayne  χρησιμοποιεί πολλές φορές την φράση”that’ll be the day” και αυτό ήταν που έδωσε την έμπνευση για το τραγούδι. Το “That’ll Be The Day” ήταν και το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε το συγκρότημα The Quarrymen που λίγο καιρό μετά θα άλλαζαν όνομα και γίνονταν οι Beatles.
  • To 1963 κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘The Freewheelin’ Bob Dylan’ στις ΗΠΑ και ήταν αυτό που καθιέρωσε το Bob Dylan σαν μουσικό ηγέτη της γενιάς του και εκπρόσωπο του κινήματος διαμαρτυρίας της νεολαίας. Το άλμπουμ έφτασε στο Νο.22 στο αμερικάνικο chart, ενώ στην Βρετανία έκανε όλο τον δρόμο μέχρι το Νο.1. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα:  “Blowin’ In The Wind”, “Girl From The North Country”, “Masters Of War”, “A Hard Rain’s A-Gonna Fall”, και “Don’t Think Twice, It’s All Right”.
  • To 1983 οι Smiths με το τραγούδι “Hand In Glove” πάνε στο Νο.1 του βρετανικού ανεξάρτητου chart. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Strawberry Studios στο Stockport στην Αγγλία και ο μάνατζερ τους Joe Moss πλήρωσε £250 για μία μέρα χρόνο στο στούντιο.
  • Το 1935 γεννήθηκε ο Αμερικανός συνθέτης της Τζαζ και πιανίστας Ramsey Lewis. Οι πιο γνωστές του επιτυχίες είναι το “The In Crowd” που πήγε στο Νο.5 στις ΗΠΑ  το 1965 και το “Wade in The Water” του 1972
  • Το 1943 γεννήθηκε στο Liverpool η Cilla Black τραγουδίστρια και παρουσιάστρια της TV . Το 1964 είχε τα Νο.1 τραγούδια “Anyone Who Had A Heart” και “You’re My World”ενώ είχε άλλα  18 Top 40 τραγούδια στην Βρετανία. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Cilla Black ξεκίνησε την καριέρα της μετά από προτροπή των φίλων της που ήταν οι Beatles.