• Στις 24 Μαΐου 1941 γεννήθηκε στο Duluth της Minnesota ο Bob Dylan (Robert Zimmerman), Αμερικανός τραγουδοποιός και τραγουδιστής συγγραφέας και ζωγράφος. Ο Dylan έχει κυκλοφορήσει πάνω από 40 albums απ’ το 1964 και υπήρξε πηγή έμπνευσης για αναρίθμητους καλλιτέχνες. Η μεγαλύτερη επιτυχία του στα single charts ήταν το 1965 το Νο.2 στις ΗΠΑ “Like A Rolling Stone”, το 1969 και το No.5 στην Βρετανία  “Lay Lady Lay”. Στην καριέρα του μέχρι σήμερα έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το βραβείο Nobel Λογοτεχνίας το 2016 και δώδεκα βραβεία Grammy. O Dylan ήταν μέλος του supergroup Traveling Wilburys μαζί με τους George Harrison, Roy Orbison, Tom Petty, Jeff Lynne και Jim Keltner. Φυσικά είναι αδύνατον να εξαντληθεί σε λίγες γραμμές το έργο του Dylan και η συνεισφορά του στην σύγχρονη ροκ.
  • Στις 24 Μαΐου 1944 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Patti Labelle που το 1975 είχε το Νο.1 στις ΗΠΑ αλλά και τεράστια διεθνή επιτυχία με το “Lady Marmalade”. To 1986 μαζί με τον Michael McDonald πήγε στο Νο.1 στις ΗΠΑ και Νο.2 στην Βρετανία με το τραγούδι “On My Own”.
  • Στις 24 Μαΐου 1962 ο Elvis Presley ήταν στο No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι “Good Luck Charm” το 11ο No.1 τραγούδι στην Βρετανία.
  • Στις 24 Μαΐου 1968 οι Rolling Stones κυκλοφορούν το “Jumpin Jack Flash” στην Βρετανία και αυτό το τραγούδι έγινε η 7η No.1 επιτυχία τους. Ο Keith Richards δήλωσε ότι αυτός κι ο Jagger έγραφαν τους στίχους στο εξοχικό του Richards. Ένα πρωί ξύπνησαν απ’ τον θόρυβο που έκανε ο κηπουρός με το όνομα Jack Dyer που πέρναγε έξω απ’ το παράθυρο. Ο Jagger ρώτησε τι είναι αυτός ο θόρυβος και ο Richards απάντησε: “Oh, that’s Jack – that’s jumpin’ Jack.”
  • Στις 24 Μαΐου 1969 το άλμπουμ του Bob Dylan’s με τίτλο ‘Nashville Skyline’ έφτασε στο No.3 στις ΗΠΑ. Ήταν Το 9ο άλμπουμ του Dylan. Στην Βρετανία πήγε μέχρι το Νο.1. Στο άλμπουμ περιέχεται το τραγούδι “Lay Lady Lay”, που έγινε μια απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Dylan.
  • Στις 24 Μαΐου 1969 Οι Beatles με τον Billy Preston πήγαν στην κορυφή στις ΗΠΑ για πέντε εβδομάδες με το τραγούδι “Get Back”, Ήταν το 17ο Αμερικάνικο No.1 των Beatles.
  • Στις 24 Μαΐου 1969 γεννήθηκε στην Atlanta της Georgia στις ΗΠΑ ο κιθαρίστας Rich Robinson, μέλος των Black Crowes μαζί με τον αδελφό του Chris Robinson. Είχαν το 1991 το επιτυχημένο single “Hard To Handle” ενώ το 1992 έφτασαν στο No.1 στις ΗΠΑ και στο No.2 στο ΗΒ με το άλμπουμ ‘The Southern Harmony And Musical Companion’. Μέχρι σήμερα οι Black Crowes έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ.
  • Στις 24 Μαΐου 1975 οι Earth, Wind & Fire πήγαν στο No.1 του US singles chart με το τραγούδι “Shining Star”, το ένα και μοναδικό No.1 του συγκροτήματος.
  • Στις 24 Μαΐου 1997 οι Spice Girls πήγαν στην κορυφή των άλμπουμ στις ΗΠΑ με το ‘Spice’. Έτσι έγιναν μόλις το τρίτο γυναικείο συγκρότημα που το καταφέρνει αυτό μετά τις Supremes και τις Go-Go’s και μόλις το πρώτο βρετανικό.
  • Στις 24 Μαΐου 1997 οι Hanson ανέβηκαν για τρεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “MMMBop”.  Αυτό ήταν το πρώτο αμερικάνικο No.1 των Hanson που αποτελούνταν απ’ τα αδέλφια Isaac, Taylor και Zac Hanson. Το κομμάτι έγινε παγκόσμια επιτυχία φτάνοντας στο No.1 σε 27 χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ΗΒ, Γερμανία και Αυστραλία.