• Στις 23 Μαΐου 1928 γεννήθηκε στο Maysville του Kentucky η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Rosemary Clooney που έγινε γνωστή την δεκαετία του 50 αρχικά με την επιτυχία ‘Come On-a My House’ και στην συνέχεια με τα τραγούδια “Botch-a-Me”, “Mambo Italiano”, “This Ole House” συνεργάστηκε με περίφημους μουσικούς και ορχήστρες όπως τους Duke Ellington, Harry James και Perez Prado με την ορχήστρα του οποίου είχε τις επιτυχίες “Sway” και “Corazon De Melon”. O γνωστός ηθοποιός George Clooney ήταν ανιψιός της.  Η Rosemary Clooney πέθανε στις 29 Ιουνίου 2002.
  • Στις 23 Μαΐου 1960 οι Everly Brothers ανεβαίνουν στην κορυφή του αμερικάνικου chart με το τραγούδι “Cathy’s Clown, που ήταν ήδη στην κορυφή στην Βρετανία απ’ τις αρχές Μαΐου. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία των Everly Brothers με πωλήσεις οκτώ εκατομμυρίων παγκοσμίως.
  • Στις 23 Μαΐου 1964 η Ella Fitzgerald θα γίνει ο πρώτος καλλιτέχνης που θα κάνει επιτυχία με διασκευή τραγουδιού των Beatles, όταν η εκτέλεσή της στο “Can’t Buy Me Love” θα μπει στο Βρετανικό chart.
  • Στις 23 Μαΐου 1970 το δωδέκατο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Beatles με τίτλο ‘Let It Be’ πάει στο Νο.1 στα άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου για τρείς εβδομάδες. Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το “Let It Be”, “The Long And Winding Road”, “Across The Universe”, “I’ve Got A Feeling” και “For You Blue”.
  • Στις 23 Μαΐου 1970 το πρώτο solo άλμπουμ του Paul McCartney με τίτλο ‘McCartney’, ανέβηκε για τρεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart. Ο Paul McCartney ηχογράφησε όλο το άλμπουμ μόνος του με την εξαίρεση την συνεισφορά της Linda McCartney στα φωνητικά. Στο άλμπουμ περιλαμβάνεται και η επιτυχία “Maybe I’m Amazed”.
  • Στις 23 Μαΐου 2000 ο Eminem κυκλοφόρησε το τρίτο του στούντιο άλμπουμ με τον τίτλο ‘Marshall Mathers LP’. Πήγε κατ’ ευθείαν στο No.1 του Billboard 200 και έμεινε στην κορυφή για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες. Πούλησε πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ θεωρείται ευρέως ως ένα απ’ τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και το καλύτερο του Eminem.
  • Στις 23 Μαΐου 2010 η επανέκδοση των συγκλονιστικού διπλού άλμπουμ των Rolling Stones ‘Exile On Main Street’ ανέβηκε στην 1η θέση του άλμπουμ chart στην Βρετανία,  38 χρόνια μετά απ’ την πρώτη κυκλοφορία και 16 χρόνια μετά απ’ το ‘Voodoo Lounge’ που ήταν το τελευταίο άλμπουμ με το οποίο οι Stones είχαν πάει στο Νο.1. Απ’ το άλμπουμ του 2010 ξεχωρίζουν τα “Shake Your Hips”, “Tumbling Dice”, “Sweet Black Angel”, “Ventilator Blues”, “Let It Loose”, “All Down the Line”, “Stop Breaking Down”, “Shine a Light” και το “Plundered My Soul” που υπάρχει μόνο στην επανέκδοση, χωρίς να υστερεί κανένα τραγούδι, σ’ ένα άλμπουμ που χαρακτηρίζεται σαν ένα απ’ τα καλύτερα όλων των εποχών.