• Στις 22 Μαΐου 1924 γεννήθηκε στο Παρίσι ο Γαλλο-Αρμένιος τραγουδιστής, ηθοποιός και διπλωμάτης Charles Aznavour. Στην Γαλλία ήταν αστέρας πρώτου μεγέθους με πλειάδα επιτυχιών. Είχε πουλήσει πάνω από 180 εκατομμύρια δίσκους είχε ηχογραφήσει πάνω από 1200 τραγούδια πολλά απ’ τα οποία σε διαφορετικές γλώσσες και είχε γράψει ο ίδιος πάνω από 1000. Στην Βρετανία είχε το 1974 το Νο.1 τραγούδι “She” , ενώ επιτυχίες του είναι μεταξύ πολλών άλλων  τα “La Bohème”, “La Mamma”, “Et Pourtant” και  Hier Encore που γνώρισε επιτυχία στα αγγλικά ως “Yesterday When I Was Young”. O Charles Aznavour πέθανε την 1η Οκτωβρίου 2018 σε ηλικία 94 ετών στο σπίτι του στην Νότια Γαλλία.
  • Στις 22 Μαΐου 1931 γεννήθηκε στο προάστιο Ilford του Λονδίνου ο Άγγλος μουσικός της Τζαζ Kenny Ball γνωστός σαν τρομπετίστας. Το 1961 είχε την επιτυχία “Midnight In Moscow” που πήγε στο Νο.2 τόσο του Βρετανικού όσο και του αμερικάνικου singles Chart.
  • Στις 22 Μαΐου 1950 γεννήθηκε στο Sleaford της Αγγλίας ο Bernie Taupin, στιχουργός, ποιητής και τραγουδιστής. Έγινε γνωστός σαν συγγραφικό δίδυμο με τον Elton John , ενώ τραγούδια του έχουν ηχογραφήσει οι Rod Stewart, Cher, The Motels, John Waite, Starship και Alice Cooper. Μερικά απ’ τα τραγούδια του είναι τα “Your Song”, “Rocket Man”, “ Goodbye Yellow Brick Road”, “Candle In The Wind” και “Tiny Dancer” όλα μέσα στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.
  • Στις 22 Μαΐου 1959 γεννήθηκε στο Davyhulme του Lancashire στην Αγγλία ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steven Morrissey που έγινε γνωστός ως τραγουδιστής του συγκροτήματος The Smiths. Το 1984 είχαν το No.10 single “Heaven Knows I’m Miserable Now” και  πάνω από 15 Top 40 singles στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σαν σόλο είχε την Νο.5 επιτυχία “Suedehead”.
  • Στις 22 Μαΐου 1961 ο Ernie K Doe πήγε στο No.1 του US singles chart με το τραγούδι “Mother In Law”. Το τραγούδι το έγραψε ο «πολύς» κύριος Allen Toussaint που έκανε και την παραγωγή και παίζει πιάνο .
  • Στις 22 Μαΐου 1965 οι Beatles θα έχουν το 8ο τους No.1 στις ΗΠΑ με το “Ticket To Ride”. Το τραγούδι  είναι απ’ την ταινία των Beatles ‘Help!’.
  • Στις 22 Μαΐου 1968 οι Αμερικανοί Gary Puckett and the Union Gap θα έχουν το ένα και μοναδικό No.1 single στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι “Young Girl”
  • Στις 22 Μαΐου 1971 το άλμπουμ ‘Sticky Fingers’ των Rolling Stones θα πάει στο Νο.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart για 4 εβδομάδες. Ένα πραγματικό ορόσημο στην πορεία των Rolling Stones με τραγούδια όπως τα “Wild Horses”, “Sister Morphine”, “Brown Sugar” . Θεωρείται σαν ένα απ’ τα κορυφαία άλμπουμ της ροκ.
  • Στις 22 Μαΐου 1976 οι Wings ανέβηκαν για πέντε εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Silly Love Songs”, πού ήταν το πέμπτο No.1 του McCartney από τότε που διαλύθηκαν οι Beatles. Ο Paul McCartney πολλές φορές είχε επικριθεί από κριτικούς αλλά και τον πρώην φίλο του και συνεργάτη John Lennon ότι γράφει «ανάλαφρα τραγουδάκια» και το “Silly Love Songs” ήταν η απάντησή του.
  • Στις 22 Μαΐου 1993 το Σουηδικό συγκρότημα Ace Of Base πήγε για τρεις εβδομάδες στο Νο.1 των singles στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι “All That She Wants”, το τραγούδι έφτασε στο No.2 των ΗΠΑ.
  • Στις 22 Μαΐου 2005 οι Dave Matthews Band πήγαν στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ με το ‘Stand Up’. Το άλμπουμ πήγε κατευθείαν στο Νο.1. Ξεχωρίζουν τα τραγούδια “American Baby” και “Dreamgirl”