• Στις 19 Μαΐου 1945 γεννήθηκε στο Chiswick στο Λονδίνο ο κιθαρίστας τραγουδιστής μουσικός και τραγουδοποιός Pete Townshend. Με τους Who είχε το 1965 την Νο.2 επιτυχία “My Generation”, to 1969 το “ Happy Jack” στο Νο.3, το “Pictures of Lily” στο Νο.4,  το  “Substitute” στο No.5, το “I Can’t Explain” στο Νο.8  και το “Won’t Get Fooled Again” στο Νο.9 στην Βρετανία. Είχε επίσης πάνω από άλλα 20 τραγούδια στο top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 16 Top 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ. Έγραψε τις Rock όπερες ‘Tommy’ και ‘Quadrophenia’ και κυκλοφόρησε άκρως επιτυχημένα άλμπουμ όπως το εκπληκτικό ζωντανό ‘The Who Live at Leeds’ που από πολλούς θεωρείται το καλύτερο Live άλμπουμ όλων των εποχών και το Νο.1 στην Βρετανία και Νο.4 στις ΗΠΑ ‘Who’s Next’.  Μετά τους Who έκανε σόλο καριέρα με μεγαλύτερες επιτυχίες τα “Let My Love Open the Door”  και το “Face the Face” παρ’ ότι έγινε γνωστός ως κιθαρίστας, είναι εξαιρετικός και σε πλειάδα άλλων μουσικών οργάνων.
  • Στις 19 Μαΐου 1948 γεννήθηκε στην Jamaica η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και supermodel Grace Jones (κανονικό όνομα Grace Mendoza) είχε στην Βρετανία τις επιτυχίες “Slave To The Rhythm” και “Pull Up to the Bumper”
  • Στις 19 Μαΐου 1949 γεννήθηκε ο Dusty Hill μπασίστας, κημπορντίστας και 2ος τραγουδιστής των περίφημων Τεξανών ΖΖ Top.
  • Στις 19 Μαΐου 1952 γεννήθηκε στο Queens της Νέας Υόρκης ο Jeffrey Hyman  που ήταν γνωστός ως Joey Ramone ήταν τραγουδιστής και ηγετικό στέλεχος στο punk συγκρότημα The Ramones το πρώτο ίσως γκρουπ που καθόρισε το punk.
  • Στις 19 Μαΐου 1973 ο Stevie Wonder ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “You Are The Sunshine Of My Life”.  Ήταν το δεύτερο single απ’ το άλμπουμ ‘Talking Book’ και το τρίτο No.1 του Wonder στις ΗΠΑ και με αυτό ο καλλιτέχνης κέρδισε το βραβείο Grammy.
  • Στις 19 Μαΐου 1978 οι Dire Straits κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο “Sultans Of Swing”. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Pathway Studios στο Βόρειο Λονδίνο τον Ιούλιο του 1977 με budget 120 Λίρες.
  • Στις 19 Μαΐου 1979 οι ABBA πήγαν για τέσσερεις εβδομάδες στο No.1 του άλμπουμ chart στο Ηνωμένο Βασίλειο με το ‘Voulez-Vous’, το τέταρτο No.1 του συγκροτήματος.
  • Στις 19 Μαΐου 1979 οι Supertramp πήγαν στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ με το άλμπουμ ‘Breakfast In America’, που ήταν και το μόνο Νο.1 άλμπουμ τους στις ΗΠΑ. Απ’ αυτό βγήκαν οι επιτυχίες “The Logical Song”, “Goodbye Stranger” και “Take the Long Way Home”.
  • Στις 19 Μαΐου 1984 η συλλογή επιτυχιών του Bob Marley and the Wailers με τίτλο ‘Legend’ άρχισαν μια διαδρομή 12 εβδομάδων στο Νο.1 των άλμπουμ της Βρετανίας. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στην 3η επέτειο του θανάτου του Bob Marley.
  • Στις 19 Μαΐου 1990 η Madonna ανέβηκε για τρεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Vogue”. Αυτό ήταν το όγδοο No.1 της τραγουδίστριας στις ΗΠΑ και το έβδομο στο ΗΒ
  • Στις 19 Μαΐου 2010 το “Stairway to Heaven” αναδείχτηκε σαν το αγαπημένο ροκ τραγούδι στο Ηνωμένο Βασίλειο σε έρευνα που έκανε ο ραδιοφωνικός σταθμός Absolute Classic Rock. Οι Led Zeppelin είχαν ακόμη 2 τραγούδια στην 1η δεκάδα τα “Whole Lotta Love” στην 4η θέση και το “Rock ‘n’ Roll” στην 7η.