• Στις 18 Μαΐου 1911 γεννήθηκε στο Kansas City του Missouri ο μπλουζ τραγουδιστής και τραγουδοποιός Joe Turner ΄περισσότερο γνωστός ως Big Joe Turner.  Ήταν ο πρώτος που ερμήνευσε το “Shake, Rattle and Roll”. Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987 δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.
  • Στις 18 Μαΐου 1912 γεννήθηκε στο Canonsburg της Pennsylvania ο Αμερικανός τραγουδιστής και τηλεοπτικός αστέρας Perry Como. Είχε σειρά από επιτυχίες στο Αμερικάνικο και στο Βρετανικό chart με τραγούδια όπως τα Catch A Falling Star, Don’t Let The Stars Get In Your Eyes και Magic Moments. Ο Perry Como είχε συνολικά 14 Νο.1 τραγούδια στις ΗΠΑ και έχει την διάκριση με τρία αστέρια στο Hollywood Walk of Fame για την δουλειά του στην Τηλεόραση, το Ραδιόφωνο και φυσικά για την Μουσική.
  • Στις 18 Μαΐου 1942 γεννήθηκε στο Λονδίνο με καταγωγή απ’ το Γιβραλτάρ ο Albert Hammond, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός.  Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το “It Never Rains in Southern California” που έφτασε στο Νο.5 στο singles chart των ΗΠΑ το 1972. Σαν τραγουδοποιός έγραψε μαζί με τον Lee Hazelwood τις επιτυχίες  “Little Arrows” για τον Leapy Lee, Νο.2 στην Βρετανία, το Νο.6 στην Βρετανία και Νο.9 στις ΗΠΑ “Gimme Dat Ding” για τους Pipkins και την επιτυχία των Hollies “The Air That I Breathe” πού πήγε μέχρι Νο.2 στην Βρετανία και Νο.6 στις ΗΠΑ.
  • Στις 18 Μαΐου 1949 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Rick Wakeman, κημπορντίστας και τραγουδοποιός. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις των David Bowie, T.Rex, Elton John και Cat Stevens ενώ υπήρξε μέλος των Strawbs αλλά διάσημος έγινε όταν συμμετείχε στους Yes. Το 1974 είχε το προσωπικό του άλμπουμ ‘Journey To The Centre Of The Earth’ στο Νο.1 του Βρετανικού άλμπουμ chart.
  • Στις 18 Μαΐου 1969 γεννήθηκε στο Whittier της California η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Martika. Το μεγαλύτερο σουξέ της ήταν το single “Toy Soldiers” που έφτασε στο No.1 για δύο εβδομάδες στο Αμερικάνικο chart το 1989.
  • Στις 18 Μαΐου 1974 o Αμερικανός τραγουδιστής και κωμικός Ray Stevens πήγε στο Νο.1 του αμερικάνικου chart με το κωμικό “The Streak”.  Πήγε στο Νο.1 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στις 18 Μαΐου 1975 γεννήθηκε στην Hawaii  ο Jack Johnson, Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός που το 2006 έφτασε στο No.1 στο ΗΒ με το άλμπουμ ‘In Between Dreams’ και επίσης το 2006 έφτασε στο No.1 σε ΗΠΑ και Αυστραλία με το άλμπουμ ‘Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George’.
  • Στις 18 Μαΐου 1975 η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Tammy Wynette πήγε στο No.1 στα singles chart του Ηνωμένου Βασιλείου με το “Stand By Your Man”. To single κυκλοφόρησε το 1968 στις ΗΠΑ και ήταν το πιο επιτυχημένο στη καριέρα της Wynette και ένα απ’ τα τραγούδια με τις περισσότερες διασκευές στην ιστορία της country music.
  • Στις 18 Μαΐου 1985 οι Simple Minds ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Don’t You Forget About Me”. To τραγούδι γράφτηκε απ’ τους Keith Forsey (που κέρδισε ένα Oscar για το “Flashdance… What a Feeling”) και Steve Schiff (που ήταν κιθαρίστας και τραγουδοποιός της Nina Hagen band). Το κομμάτι γράφτηκε για την αμερικάνικη ταινία του 1985 ‘The Breakfast Club’.
  • Στις 18 Μαΐου 2008 το συγκρότημα Ting Tings είχαν το πρώτο τους Νο.1 με το τραγούδι “That’s Not My Name” τραγούδι που υπήρχε στο πρώτο άλμπουμ τους ‘We Started Nothing’