• Το 1937 γεννήθηκε στο Dallas του Texas ο Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας Trini Lopez που έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1963 με το τραγούδι “If I Had A Hammer” που μπήκαν τόσο στο Αμερικάνικο όσο και στο Βρετανικό Top.10. Έκανε κι άλλες επιτυχίες με τα “America”, “Lemon Tree” κ.α.
  • Το 1948 γεννήθηκε στο Melton του Suffolk της Αγγλίας ο μουσικός συνθέτης και παραγωγός Brian Eno. O Eno έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την δουλειά του με την ηλεκτρονική και κυρίως την ambient μουσική. Υπήρξε παραγωγός των David Bowie, John Cale, U2, Coldplay και Talking Heads. Συμμετείχε στην ηχογράφηση του 1ου άλμπουμ των Roxy Music με τους οποίους είχε την Top 10 επιτυχία “Virginia Plain”
  • To 1953 γεννήθηκε στο Reading της Αγγλίας ο μουσικός και συνθέτης Mike Oldfield, To πρώτο του άλμπουμ με τίτλο ‘Tubular Bells’ κυκλοφόρησε το 1973 και στη κυριολεξία έσπασε τα ταμεία με πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων, ενώ είχε πάνω από 20 άλμπουμ στο Top 40.  Τα πιο επιτυχημένα singles του στην Βρετανία ήταν το instrumental “Portsmouth” που πήγε στο Νο.3 και το “Moonlight Shadow” που έφτασε στο Νο.4 αλλά πήγε στο Νο.1 στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όπως και τo “Crime of Passion”.
  • Το 1959 ο Elvis Presley κάνει το τέταρτο Νο.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το “A Fool Such As I / I Need Your Love Tonight” που είναι και η πρώτη του μπαλάντα που πάει στην κορυφή.
  • Το 1965 το τραγούδι του Bob Dylan “Subterranean Homesick Blues” έφτασε μέχρι το Νο.39 του Αμερικάνικου Top 40  και ήταν το πρώτο τραγούδι του Dylan που το κατάφερε. Φυσικά και έχει μια θέση στα καλύτερα 500 τραγούδια όλων των εποχών του Rolling Stone Magazine.
  • To 1971 οι Crosby Stills Nash & Young έχουν το δεύτερο Νο.1 τους στα άλμπουμ με το live ‘4 Way Street’. To άλμπουμ περιλαμβάνει ηχογραφήσεις απ’ το Filmore East της Νέας Υόρκης και απ’ το Forum του Los Angeles.
  • Το 1976 Οι Rolling Stones ανεβαίνουν στο Νο.1 των άλμπουμ στις ΗΠΑ με τον δίσκο ‘Black and Blue’. Είναι το 6ο άλμπουμ τους που ανεβαίνει στο Νο.1 και είναι το πρώτο με τον Ronnie Wood  που αντικατέστησε τον Mick Taylor στην κιθάρα. Περιέχει τις επιτυχίες “Fool To Cry” και “Hot Stuff” και την διασκευή του reggae “Cherry Oh Baby”.
  • Το 1982 οι Asia πάνε στο Νο.1 των άλμπουμ στις ΗΠΑ και μένουν εκεί για 9 εβδομάδες και ήταν το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 1982. Τα μέλη του γκρουπ ήταν όλοι βετεράνοι μουσικοί, ο τραγουδιστής και μπασίστας  John Wetton με θητεία στους Mogul Thrash, Family, King Crimson, Roxy Music, Uriah Heep, U.K. και Wishbone Ash, ο κιθαρίστας Steve Howe πρώην Yes, όπως και ο κημπορντίστας Geoff Downes και ντράμερ ο Carl Palmer των Emerson, Lake & Palmer. Το άλμπουμ περιλαμβάνει τις επιτυχίες “Heat Of The Moment” και “Only Time Will Tell”.
  • To 1993 η Janet Jackson πήγε στο Νο.1 στο US singles chart με το “That’s The Way Love Goes” έμεινε εκεί για 8 εβδομάδες.