• Στις 13 Μαΐου 1941 γεννήθηκε στο Pacoima του Los Angeles ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ritchie Valens, από του πρωτοπόρους του του Chicano Rock. To 1958 έφτασε στο Νο.2 με το τραγούδι “Donna” και φυσικά έκανε μεγάλη επιτυχία με το “La Bamba”. Δυστυχώς σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στην Iowa, μαζί του ήταν ο Buddy Holly και ο J. P. “The Big Bopper” Richardson στις 3 Φεβρουαρίου 1959 που ονομάστηκε «η ημέρα που πέθανε η μουσική».
  • Στις 13 Μαΐου 1943 γεννήθηκε στο Detroit η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Mary Wells. Το 1964 είχε το Νο.1 τραγούδι στις ΗΠΑ με το  “My Guy” ενώ είχε και άλλες επιτυχίες με τα “The One Who Really Loves You”, “Two Lovers” και το υποψήφιο για Grammy “You Beat Me to the Punch”
  • Στις 13 Μαΐου 1950 γεννήθηκε στο Brixton στο Λονδίνο, ο κιθαρίστας τραγουδιστής και τραγουδοποιός Danny Kirwan, Έγινε γνωστός απ’ την συμμετοχή του στο συγκρότημα Fleetwood Mac μεταξύ 1968 και 1972. Πήγαν στο Νο.1 στην Βρετανία με το “Albatross”.
  • Στις 13 Μαΐου 1950 γεννήθηκε στο Saginaw στο Michigan των ΗΠΑ ο τραγουδιστής, μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός Stevie Wonder. O Stevie Wonder που ήταν τυφλός από πολύ μικρή ηλικία ήταν παιδί θαύμα και υπέγραψε στην Tamla/Motown σε ηλικία 11 ετών και συνεχίζει να ηχογραφεί μέχρι σήμερα στην ίδια εταιρεία. Έχει πάνω από 40 τραγούδια στο Top 40 τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ηχογραφήσει εξαιρετικά άλμπουμ όπως τα  Talking Book, Innervisions and Songs in the Key of Life. Θεωρείται απ’ τους πλέον επιτυχημένους μουσικούς/ερμηνευτές στα τέλη του 20ου αιώνα.
  • Στις 13 Μαΐου 1967 οι Monkees βγάζουν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο ‘More Of The Monkees’ που περιείχε την μεγάλη επιτυχία “I’m a Believer” και επίσης τα πολύ καλά “I’m not Your Steppin’ Stone” , “Mary, Mary” και “She”. To άλμπουμ πήγε στο Νο.1 στην Βρετανία στις 13 Μαΐου του 1967.
  • Στις 13 Μαΐου 1967 οι Supremes πάνε για 10η φορά στο Νο.1 του Αμερικάνικου Singles chart με το τραγούδι “The Happening” και αυτό ήταν και το τελευταίο τραγούδι που έβγαλα ως Supremes, το επόμενο θα το κυκλοφορούσαν ως Diana Ross & The Supremes.
  • Στις 13 Μαΐου 1978 το συγκρότημα Boney M θα έχουν την Νο.1 επιτυχία στην Βρετανία με το “Rivers of Babylon” που ήταν διασκευή του τραγουδιού των Melodians ενός Reggae γκρουπ απ’ την Τζαμάικα.
  • Στις 13 Μαΐου 1988 οι Σκωτσέζοι Fairground Attraction ανέβηκαν στο No.1 του singles chart στο ΗΒ με το “Perfect”. To “Perfect” κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Single στα BRIT Awards του 1989.
  • Στις 13 Μαΐου 1989 η Kylie Minogue πήγε στο Νο.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Hand On Your Heart”.
  • Στις 13 Μαΐου 1989 οι Simple Minds πάνε στο No.1 στα άλμπουμ της Βρετανίας με τον δίσκο ‘Street Fighting Years’, ήταν το τέταρτο No.1 άλμπουμ τους. Τραγούδια που ξεχώρισαν τα “Mandela Day”, “Belfast Child” και “Biko”.