• Στις 12 Μαΐου 1928 γεννήθηκε στο Kansas City ο Αμερικανός συνθέτης, τραγουδοποιός, παραγωγός και πιανίστας Burt Bacharach. Μαζί με το Hal David έγραψαν πάρα πολλά κλασσικά τραγούδια μεταξύ των οποίων τα , “Close To You”, “24 Hours From Tulsa”, “Make It Easy On Yourself”, “Magic Moments”, “I Say A Little Prayer”. Κέρδισε 2 Oscar για την μουσική της ταινίας Butch Cassidy And The Sundance Kid που παίχτηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο ‘Οι Δύο Ληστές’ και για το τραγούδι “Raindrops Keep Fallin” On My Head’. Τα τραγούδια του έχουν ηχογραφηθεί από περισσότερους από 1000 καλλιτέχνες και μέχρι σήμερα έχει γράψει 73 Αμερικάνικα και 52 Βρετανικά Top 40 επιτυχίες.
  • Στις 12 Μαΐου 1942 γεννήθηκε στο Harrow της Αγγλίας ο rock τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ian Dury. To άλμπουμ του ‘New Boots And Panties!!’ μπήκε στο Τοπ 10 των άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και έμεινα στο chart για 90 εβδομάδες. Το 1979 πήγε στο Νο.1 με το Single “Hit Me With Your Rhythm Stick”. O Dury που είχε διάφορα προβλήματα υγείας, πέθανε στις 27 Μαρτίου 2000 σε ηλικία 57 ετών.
  • Στις 12 Μαΐου 1948 γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας ο μουσικός Steve Winwood ο οποίος με το συγκρότημα Spencer Davis Group είχε το 1966 το Νο.1 στην Βρετανία με το τραγούδι “Keep On Running” το 1967 με τους Traffic to No.2 “Hole In My Shoe”, μετείχε στους Blind Faith στο πρώτο κατά πολλούς supergroup με τους Eric Clapton, Ginger Baker και Ric Grech και είχαν το Νο.1 άλμπουμ ‘Blind Faith’ σε Βρετανία και Αμερική. Επίσης είχε μια άκρως επιτυχημένη solo καριέρα με επιτυχίες όπως τα “While You See a Chance”, “Valerie”, “Talking Back To The Night”, “Back in the High Life Again” και δύο Νο.1 στις ΗΠΑ με τα “Higher Love” και “Roll with It” ενώ ξεχωρίζει και η συνεργασία του με τον Eric Clapton to 2008 στο “Dirty City” απ’ το άλμπουμ του ‘Nine Lives’.
  • Στις 12 Μαΐου 1965 ο Wilson Pickett ηχογράφησε την κλασσική soul επιτυχία “In the Midnight Hour” με στούντιο μουσικούς τους κ.κ. Steve Cropper, Al Jackson και τον μπασίστα Donald “Duck” Dunn. Το τραγούδι ήταν δημιουργία του Wilson Pickett και του Steve Cropper.
  • Στις 12 Μαΐου 1967 κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρώτο άλμπουμ των Jimi Hendrix Experience με τίτλο ‘Are You Experienced’ Το άλμπουμ περιέχει αριστουργήματα της rock όπως τα “Purple Haze”, “ Manic Depression”,” Foxey Lady” , “The Wind Cries Mary”, “Hey Joe” και “Red House” όλα με την φρέσκια ματιά του Hendrix και με το εξαιρετικό παίξιμο απ’ την ηλεκτρική του κιθάρα.  Το άλμπουμ έμεινε 33 εβδομάδες στο άλμπουμ chart της Βρετανίας και 106 σ’ εκείνο των ΗΠΑ.
  • Στις 12 Μαΐου 1972 οι Rolling Stones κυκλοφορούν το διπλό άλμπουμ-ορόσημο ‘Exile On Main Street’ το οποίο ηχογραφήθηκε αρχικά σε μια βίλλα στην Γαλλία όπου ζούσαν για να αποφύγουν την βαριά φορολογία, όπως έλεγαν ήταν φορο-εξόριστοι και από εκεί βγήκε και ο τίτλος του δίσκου. Το άλμπουμ περιέχει αριστουργηματικά  κομμάτια όπως τα “All Down The Line”, “Let it Loose”, “Ventilator Blues”, “Tumbling Dice”, “Torn and Frayed”, “Shine A Light”  και “Rocks Off”.
  • Στις 12 Μαΐου 1973 οι Led Zeppelin πήγαν στο Νο.1 του Αμερικάνικου άλμπουμ chart με τον δίσκο τους ‘Houses Of The Holy’ και έμειναν για τρείς εβδομάδες στην κορυφή.  Ήταν το τρίτο άλμπουμ των Zeppelin που ανέβαινε στο Νο.1 του Αμερικάνικου Chart. Σήμερα το ‘Houses of The Holy’ έχει γίνει 11 φορές πλατινένιο.
  • Στις 12 Μαΐου 1984 ο Lionel Richie πήγε για δύο εβδομάδες στο Νο.1 του US Singles Chart με το τραγούδι “Hello” το δεύτερο τραγούδι τους από τότε που ξεκίνησε σόλο καριέρα. Το τραγούδι έγινε Νο.1 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στις 12 Μαΐου 1990 o Adamski με την σύμπραξη του Seal ξεκίνησε μια πορεία 4 εβδομάδων στο Νο.1 με το τραγούδι “Killer”. Την επόμενη χρονιά ο Seal θα το διασκευάσει και θα ξαναμπεί με αυτό στο Top