• Στις 11 Μαΐου 1941 γεννήθηκε στο Newcastle-Upon-Tyne στην Αγγλία ο χαρισματικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός  Eric Burdon. O Burdon έκανε την 1η μεγάλη του επιτυχία με τους Animals το 1964 όταν με το “House of The Rising Sun” πήγε στο Νο.1 τόσο στην Βρετανία όσο και στην Αμερική.  Μετά τους Animals συνδέθηκε στο ξεκίνημά τους με τους War την funk rock μπάντα απ’ την Καλιφόρνια με τους οποίους έκανε την επιτυχία “Spill The Wine”. Η μετέπειτα πορεία του είναι σόλο καριέρα και επανασυνδέσεις με τους παλιούς φίλους Animals.
  • Στις 11 Μαΐου 1963 οι Beatles θα πάνε στο Νο.1 των άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου με το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Please Please Me’, το οποίο θα μείνει στην κορυφή για 30 εβδομάδες. Αυτό είναι και το ρεκόρ για την παραμονή στην 1η θέση από ένα συγκρότημα μέχρι σήμερα. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1963 το άλμπουμ έπεσε απ’ την 1η θέση για να ανέβει το 2ο άλμπουμ των Beatles με τίτλο ‘With The Beatles’ που έμεινε εκεί για 21 εβδομάδες.
  • Στις 11 Μαΐου 1965  ο Roger Miller θα βρεθεί στο Νο.1 του US Country chart με το τραγούδι “King Of The Road”,  το τραγούδι είχε αναρίθμητες διασκευές από καλλιτέχνες όπως ο Dean Martin, o Randy Travis και ο Rufus Wainwright. To 1990 οι Proclaimers το έβαλαν στο Top 10 της Βρετανίας.
  • Στις 11 Μαΐου 1970 κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ένα τριπλό άλμπουμ με το soundtrack της ταινίας  Woodstock. Το άλμπουμ μέσα σε δύο εβδομάδες έγινε χρυσό. Φυσικά στο άλμπουμ καταγράφεται η μουσική  απ’ το φεστιβάλ και συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως οι:  Canned Heat, Richie Havens, Country Joe and the Fish, Crosby Stills & Nash, The Who, Jefferson Airplane, Joe Cocker, Santana, Ten Years After, Jimi Hendrix και πολλοί ακόμη.
  • Στις 11 Μαΐου 1985 ο βρετανός κημπορτνίστας και παραγωγός Paul Hardcastle θα πάει στο Νο.1 των Singles στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι “Nineteen”. To 19 αναφέρεται στην μέση ηλικία των Αμερικανών στρατιωτών στον πόλεμο του Βιετνάμ.
  • Στις 11 Μαΐου 1991 οι Roxette θα έχουν το τέταρτο Νο.1 τους στις ΗΠΑ με το τραγούδι “Joyride”