• Στις 9 Μαΐου 1937 γεννήθηκε στην Ocilla της Georgia των ΗΠΑ ο τραγουδιστής της Soul και του Rhythm & Blues Dave Prater πού ήταν το ένα μέλος του ντουέτου Sam & Dave. Μεγάλες επιτυχίες τα “Soul Man”, “Hold On! I’m Comin’”, “I Thank You”, “Wrap it Up” και άλλα. Ο Prater πέθανε στις 9 Απριλίου 1988 στο Sycamore της Georgia.
  • Στις 9 Μαΐου 1943 γεννήθηκε στην Atlanta της Georgia στις ΗΠΑ ο Αμερικανός τραγουδιστής της Pop και τραγουδοποιός Tommy Roe. Η πρώτη του επιτυχία ήρθε το 1962 με το single “Sheila” ενώ το 1969 ανέβηκε στο No.1 στις ΗΠΑ και ΗΒ με το single “Dizzy”. Είχε ακόμη άλλες 10 Top 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ.
  • Στις 9 Μαΐου 1945 γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης ο Steve Katz κιθαρίστας του jazz-rock συγκροτήματος Blood Sweat & Tears. Το 1969 είχαν τις επιτυχίες “Spinning Wheel” και “You’ve Made Me So Very Happy”. To 1968 το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Blood, Sweat & Tears ανέβηκε στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ.
  • Στις 9 Μαΐου 1949 γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης ο συνθέτης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Billy Joel ο οποίος είχε πολύ μεγάλες επιτυχίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με τραγούδια όπως τα: “It’s Still Rock And Roll To Me”, “Tell Her About It”, “Uptown Girl”, “An Innocent Man”, “We Didn’t Start The Fire” και “The River Of Dreams”. Συνολικά είχε πάνω 20 Top 40 τραγούδια σε Αμερική και Βρετανία καθώς και 4 άλμπουμ στο Νο.1 των ΗΠΑ.
  • Στις 9 Μαΐου 1964 ο Louis Armstrong ανέβηκε στο 1 στο US singles chart με το τραγούδι “Hello Dolly”. O Armstrong ήταν 62 ετών όταν το τραγούδι πήγε στο Νο.1 και ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία καλλιτέχνης που πήγε στο Νο.1 μέχρι το 2011, όταν ο Tony Bennett σε ηλικία 85 ετών ανέβηκε στο Νο.1 με το άλμπουμ Duets.
  • Στις 9 Μαΐου 1970 οι Guess Who ανέβηκαν για τρεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το περίφημο “American Woman”, που ήταν το έκτο Top 30 single του γκρουπ αλλά και το μοναδικό τους No.1.
  • Στις 9 Μαΐου 1980 οι Boomtown Rats κέρδισαν το 25ο βραβείο Ivor Novello με το τραγούδι “I Don’t Like Mondays” σαν το καλύτερο Pop τραγούδι και στην κατηγορία ‘Outstanding British lyric’. Ο Bob Geldoff έγραψε το τραγούδι όταν έμαθε για την δολοφονία 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννέα από την 16χρονη Brenda Spencer η οποία πυροβολούσε απ’ το σπίτι της απέναντι προς την είσοδο του δημοτικού σχολείου Grover Cleveland στο San Diego.
  • Στις 9 Μαΐου 1980 επίσης οι Supertramp κέρδισαν το 25ο βραβείο Novello με το “Logical Song” ως το ‘Καλύτερο Τραγούδι’ τόσο για την μουσική αλλά και για τους στίχους.
  • Στις 9 Μαΐου 1981 ο Adam and the Ants πήγαν στο No.1 στο singles chart του ΗΒ με το “Stand And Deliver”. To τραγούδι έμεινε στην πρώτη θέση για πέντε εβδομάδες.
  • To 1987 το συγκρότημα Starship πήγε στο Νο.1 του Singles Chart του Ηνωμένου Βασιλείου με το τραγούδι “Nothing’s Gonna Stop Us Now”. H τραγουδίστρια Grace Slick ήταν 48 ετών και ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που πήγε στο Νο.1 μέχρι το 1999 που το ρεκορ αυτό το έσπασε η Cher με το “Believe”.