• Στις 8 Μαΐου 1911  γεννήθηκε στο Hazlehurst του Mississippi ο θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός των blues Robert Johnson o οποίος επηρέασε με το έργο του μουσικούς όπως ο Muddy Waters, o Elmore James, o Eric Clapton, οι Rolling Stones και οι Led Zeppelin μεταξύ άλλων. Δυστυχώς ο Robert Johnson «έφυγε» σε ηλικία μόλις 27 ετών.
  • Στις 8 Μαΐου 1940 γεννήθηκε στο New Jersey, ο τραγουδιστής του Rock n Roll, Ricky Nelson ο οποίος είχε τις επιτυχίες “Poor Little Fool”  και “Hello Mary Lou”  και ακόμη πάνω από 30 Top 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ
  • Στις 8 Μαΐου 1951 γεννήθηκε o Philip Bailey στο Denver του Colorado ο Αμερικανός R&B, soul  και  funk τραγουδιστής και τραγουδοποιός με τους Earth Wind & Fire. Ως solo τραγουδιστής έκανε Νο.1 επιτυχία στην Βρετανία με το τραγούδι   “Easy Lover”  ντουέτο με τον Phil Collins.  Ο Bailey είχε χαρακτηριστική φωνή που εκτείνονταν σε 4 οκτάβες με ιδιαίτερο falsetto και έχει κερδίσει 7 βραβεία Grammy.
  • Στις 8 Μαΐου 1964 οι Beatles κατέλαβαν στην κυριολεξία το Αμερικάνικο Νο.1 για 14 συνεχόμενες εβδομάδες με τα τραγούδια “I Want To Hold Your Hand”  για επτά εβδομάδες, “She Loves You” για 2 εβδομάδες και το “Can’t Buy Me Love” για 5 εβδομάδες.
  • Στις 8 Μαΐου 1975 γεννήθηκε στην Μαδρίτη στην Ισπανία, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Enrique Iglesias, ο οποίος θεωρείται ο “βασιλιάς της Latin Pop” με πωλήσεις πάνω από 170 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Μεγάλες επιτυχίες του το No.1 single στις ΗΠΑ το 2000 “Be With You” και το 2002 το No.1 στην Βρετανία single “Hero”.
  • Στις 8 Μαΐου 1976 οι ABBA έφτασαν για Τρίτη φορά στο Βρετανικό Νο.1 με το τραγούδι “Fernando” που θα ήταν και η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία με πωλήσεις πάνω από δέκα εκατομμύρια.
  • Στις 8 Μαΐου 1976 ο πρώην τραγουδιστής των Lovin Spoonful, John Sebastian ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Welcome Back”.
  • Στις 8 Μαΐου 1977  γεννήθηκε στο New Hartford της Νέας Υόρκης ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός των blues Joe Bonamassa, o οποίος συμμετέχει και στο γκρουπ Black Country Communion, ενώ εξαιρετικές είναι και οι συνεργασίες του με την τραγουδίστρια Beth Hart.
  • Στις 8 Μαΐου 1982 ο Paul McCartney πήγε στο Νο.1 του Βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘Tug Of War’. Ήταν το πέμπτο άλμπουμ του McCartney που πήγαινε στο Νο.1. Στο άλμπουμ υπάρχει και ένα ντουέτο με τον Paul McCartney και τον Stevie Wonder με τον τίτλο “Ebony & Ivory”
  • Στις 8 Μαΐου 1982 o Vangelis ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Chariots Of Fire”, που ήταν και το μοναδικό του No.1 στις ΗΠΑ αλλά μέχρι σήμερα και το μοναδικό No.1 από Έλληνα καλλιτέχνη. Το “Chariots Of Fire” ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιαπωνία το 1981.