• Στις 1 Μαΐου 1965 οι Herman’s Hermits ανέβηκαν για τρείς εβδομάδες στο No.1 των αμερικάνικων singles με το “Mrs Brown You’ve Got A Lovely Daughter”.
  • Στις 1 Μαΐου 1971 οι Dave και Ansel Collins πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Double Barrel”. Ντράμερ στο συγκεκριμένο single ήταν ο περίφημος Sly Dunbar ο οποίος την εποχή της ηχογράφησης ήταν μόλις 14 ετών.
  • Στις 1 Μαΐου 1976 οι Led Zeppelin ανέβηκαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘Presence’, που ήταν το πέμπτο No.1 άλμπουμ του γκρουπ.
  • Στις 1 Μαΐου 1976 οι Bellamy Brothers ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Let Your Love Flow”, που ήταν και το μοναδικό τους No.1 στις ΗΠΑ.
  • Στις 1 Μαΐου 2005 ο Bruce Springsteen πήγαν στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘Devils & Dust’ το έκτο No.1 άλμπουμ στην Βρετανία του Αμερικανού καλλιτέχνη.
  • Στις 1 Μαΐου 2005 στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ ανέβηκε ο τραγουδιστής των Matchbox Twenty, Rob Thomas με το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο ‘Something To Be’. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας άνδρας καλλιτέχνης από ένα ροκ συγκρότημα, κάνει το ντεμπούτο του στο No.1 με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, απ’ την εποχή που δημιουργήθηκε το Billboard Top 200.
  • Στις 1 Μαΐου 1930 γεννήθηκε στην Marksville της  Louisiana ο Αμερικανός μουσικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Little Walter (Marion Walter Jacobs). Ήταν ο πρώτο που έπαιζε φυσαρμόνικα που χρησιμοποίησε ενίσχυση στην φυσαρμόνικα με αποτέλεσμα ένα ήχο με παραμόρφωση και echo που έδωσε νέα διάσταση και άνοιξε νέες δυνατότητες στο παίξιμο της blues φυσαρμόνικας. O Walter πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου 1968.
  • Στις 1 Μαΐου 1945 γεννήθηκε στο Lafayette του Tennessee η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Rita Coolidge που έκανε φωνητικά για τους Joe Cocker, Leon Russell,Bob Dylan, Jimi Hendrix, Eric Clapton και Delaney and Bonnie. Μεταξύ 1973 και 1980 ήταν παντρεμένη με τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και ηθοποιό Kris Kristofferson. Προσωπικές της επιτυχίες ήταν το single “We’re All Alone” του 1977 που έφτασε μέχρι το No.6 στην Βρετανία και στο No.7 στις ΗΠΑ single ‘We’re All Alone’) και το “(Your Love Has Lifted Me) Higher and Higher” που πήγε μέχρι το No.2 στις ΗΠΑ, ενώ ερμήνευσε και το τραγούδι “All Time High” για το soundtrack της ταινίας James Bond ‘Octopussy’.