Ο Ιρλανδός βιρτουόζος ήταν ήδη ο καλύτερος κιθαρίστας στο Belfast από τότε που ήταν 15 ετών. Το 1966 κυκλοφόρησε το θρυλικό άλμπουμ John Mayall/Eric Clapton Bluesbreakers  και ήταν αυτό που τον μύησε στα blues. Ο Gary Moore ξεκίνησε την καριέρα του που θα τον έφερνε στο πάνθεον της rock. Δούλεψε με τους Thin Lizzy, τους Skid Row και τους Colosseum II. Ταυτόχρονα ανέπτυξε και προσωπική πορεία που θα έφτανε στην κορύφωσή της με το ανεπανάληπτο ‘Still Got The Blues’. H συνέχεια είχε να κάνει με την αγάπη του για τα blues και έτσι συνεργάστηκε με θρύλους όπως οι B.B. King, Albert King και Albert Collins. Η απώλεια του Gary Moore πριν απο δέκα χρονια έκανε τον κόσμο και την μουσική πιό φτωχό.

Το άλμπουμ ‘How Blue Can You Get’, περιέχει μια επιλογή από οκτώ ακυκλοφόρητα κομμάτια απ’ τα οποία τα τέσσερα είναι δημιουργίες των Elmore James, Sonny Thompson, Memphis Slim και BB King.

Ξεκινάει με μια δική του ροκ εκδοχή του “I’m Tore Down” σύνθεσης του Sonny Thompson που πρωτο-ερμήνευσε ο Freddie King.  Στο “Steppin’ Out” του Memphis Slim που ακολουθεί ο Gary Moore τα δίνει όλα στην κυριολεξία σε σημείο που μένεις άφωνος μπροστά στο απίστευτο κιθαριστικό ξέσπασμα που ακούς. Αλλά αμέσως μετά  έρχεται το αριστούργημα “How Blue Can You Get” του B.B. King που δίνει και το όνομα στο άλμπουμ. Ο Gary το ερμηνεύει φωνητικά όπως του αρμόζει και η κιθάρα του χαϊδεύει τα’ αυτιά μας όπως οφείλει να κάνει σ’ αυτό το αριστούργημα.

Τα κομμάτια του άλμπουμ είναι το ένα καλύτερο απ’ το άλλο όπως το “Done Somebody Wrong” του Elmore James στο οποίο ο Moore μας δείχνει οτι μπορεί να κεντήσει και στην slide. Έχουμε ακόμη  τα “Love Can Make A Fool Of You”,  “In My Dreams” https://rocknroller.net/index.php/2021/02/22/gary-moore-in-my-dreams/, “Living With The Blues” και “Looking At Your Picture” απίστευτα διαμαντάκια, για να μας θυμίσουν ότι ο Moore ήταν τόσο ικανός δημιουργός όσο και κιθαρίστας.

Ένα απίστευτο άλμπουμ που πρέπει να ακούσετε οπωσδήποτε.