• Στις 29 Απριλίου 2007 οι Arctic Monkeys πήγαν για τρεις εβδομάδες στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ με το δεύτερό τους άλμπουμ ‘Favourite Worst Nightmare.’
  • Στις 29 Απριλίου 1899 γεννήθηκε στην Washington, D.C. ο Αμερικανός συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας Duke Ellington. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie και Billie Holiday. Ο Ellington πέθανε σε ηλικία 75 ετών στις 24 Μαΐου 1974.
  • Στις 29 Απριλίου 1931 γεννήθηκε στο Bridgeton της Γλασκώβης ο τραγουδιστής του skiffle, τραγουδοποιός και μουσικός Lonnie Donegan, που ήταν ο πιο πετυχημένος Βρετανός μουσικός πριν απ’ τους Beatles. To 1960 είχε το No.1 single στην Βρετανία με το “My Old Man’s A Dustman” και το “Does Your Chewing Gum Lose Its Flavour (On the Bedpost Overnight?)” ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του στις ΗΠΑ. Πέθανε στις 3 Νοεμβρίου 2002 σε ηλικία 71 ετών.
  • Στις 29 Απριλίου 1933 γεννήθηκε στο Abbott του Texas ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της country Willie Nelson. Είναι αυτός που έγραψε  το  “Crazy” που έγινε μεγάλη επιτυχία απ’ την Patsy Cline.
  • Στις 29 Απριλίου 1934 γεννήθηκε στην Philadelphia του Mississippi, ο Αμερικανός blues κιθαρίστας τραγουδιστής και τραγουδοποιός Otis Rush. Η πρώτη του επιτυχία ήταν το single, “I Can’t Quit You Baby”, το 1956 έφτασε στο No.6 του Billboard R&B chart. Άλλα γνωστά τραγούδια του είναι το “Double Trouble” και το “All Your Love (I Miss Loving)”. Πέθανε στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 σε ηλικία 84 ετών.
  • Στις 29 Απριλίου 1942 στο Βερολίνο της Γερμανίας ο Γερμανός καλλιτέχνης και μουσικός Klaus Voorman. Έπαιξε μπάσο στους Manfred Mann και στην Plastic Ono Band. Ο Voorman ήταν αυτός που σχεδίασε το εξώφυλλο του άλμπουμ ‘Revolver’ των Beatles. Συμμετείχε σε πάρα πολλές ηχογραφήσεις σαν session μουσικός. Μία απ’ αυτές ήταν και το “You’re So Vain” της Carly Simon.
  • Στις 29 Απριλίου 1945 γεννήθηκε στην Philadelphia της Pennsylvania η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Tammi Terrell που είχε μια σειρά ηχογραφήσεων σαν ντουέτο με τον Marvin Gaye. Μαζί είχαν επιτυχίες στο Top 40 των singles στο Billboard Hot 100, μεταξύ των οποίων τα “Ain’t No Mountain High Enough”, “Ain’t Nothing Like the Real Thing” και “You’re All I Need to Get By”. Δυστυχώς η Terrell πέθανε σε ηλικία μόλις 24 ετών στις 16 Μαρτίου 1970.
  • Στις 29 Απριλίου 1947 γεννήθηκε στο Dayton του Ohio των ΗΠΑ ο Tommy James, του συγκροτήματος Tommy James & The Shondells στο οποίο ήταν  τραγουδιστής και κιθαρίστας. Το 1966 είχαν στις ΗΠΑ το No.1 single “Hanky Panky”, το 1968 είχαν στην Βρετανία το No.1 single “Mony Mony” ενώ άλλες επιτυχίες τους ήταν τα “Crimson and Clover”, “Crystal Blue Persuasion” και “I Think We’re Alone Now”.