• Στις 28 Απριλίου 1973 οι Pink Floyd με το άλμπουμ ‘The Dark Side Of The Moon’ πήγαν στο No.1 των άλμπουμ στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ διέλυσε όλα τα ρεκόρ παραμονής στο chart με συνολικά 741 εβδομάδες και πούλησε πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • Στις 28 Απριλίου 1998  το άλμπουμ ‘Before These Crowded Streets’ των Dave Matthews Band ξεκίνησε την καριέρα του απ’ το No.1 του αμερικανικού άλμπουμ chart. Έτσι τέλειωσε η κυριαρχία του soundtrack της ταινίας ‘Titanic’ που ήταν στην κορυφή για 16 εβδομάδες.  Ξεχωρίζει το single “Don’t Drink The Water”.
  • Στις 28 Απριλίου 2002 οι Sugababes είχαν το πρώτο τους βρετανικό No.1 single με το “Freak Like Me”.
  • Στις 28 Απριλίου 1952 γεννήθηκε στο Birmingham της Alabama ο Αμερικανός μουσικός Chuck Leavell που υπήρξε μέλος των Allman Brothers Band στην κορυφή της δημοφιλίας τους τα 1970s. Είναι συνεργάτης κημπορντίστας και μουσικός διευθυντής με τους Rolling Stones και έχει συνεργαστεί με τους Sea Level, Eric Clapton, George Harrison, David Gilmour, John Mayer, The Black Crowes, Gov’t Mule και Train.
  • Στις 28 Απριλίου 1968 γεννήθηκε στο Droylsden του Lancashire στην Αγγλία ο Howard Donald,τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πιανίστας και παραγωγός μέλος των Take That που το 1995 είχαν το No.1 single στην Βρετανία “Back For Good” και ακόμη επτά No.1 singles. Το 1993 είχαν το No.1 άλμπουμ στην Βρετανία ‘Everything Changes’ που έμεινε στο chart για 78 εβδομάδες. Μετά την αποχώρηση του Robbie Williams ανασυγκρότησε του Take That το 2006 και πήγαν στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ με το ‘Beautiful World’ και των βρετανικών singles με το “Patience”.