Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1939 στο Goro της Emilia–Romagna στην Ιταλία η Maria Ilva Biolcati, που έγινε γνωστή ως Milva, επίσης είχε το προσωνύμιο ‘La Rosa’  (η κόκκινη) εξ’ αιτίας του χρώματος των μαλλιών της, αλλά επίσης το προσωνύμιο ‘La Pantera di Goro’ (Ο πάνθηρας του Goro).

H Milva ήταν τραγουδίστρια, ηθοποιός θεάτρου και κινηματογράφου και τηλεοπτική προσωπικότητα. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιταλία αλλά και διεθνώς, έλαβε πολλά διεθνή βραβεία και κυκλοφόρησε δίσκους σε Νότιο Αμερική, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιαπωνία και Κορέα.

Συνεργάστηκε με μεγάλους δημιουργούς όπως ο Ennio Morricone το 1965, ο Francis Lai το 1973, ο Μίκης Θεοδωράκης το 1978, ο Vangelis το 1981 ο Franco Battiato το 1982 και το 1986 o Θάνος Μικρούτσικος το 1999 και επίσης με τους Ástor Piazzolla και James Last.

Η μεγάλη καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο τόσο στην πατρίδα της της Ιταλία όπου έλαβε το  Commander of the Order of Merit of the Italian Republic τον Ιούνιο του 2007, αλλά και στην Γαλλία όπου ανακηρύχθηκε  Chevalier of the National Order of the Legion of Honour of the French Republic και Officier of the Ordre des Arts et des Lettres, στην Γερμανία Officer of the Order of Merit of the Federal Republic of Germany.

Η Milva  απ’ το 2010 και μετά άρχισε να αποσύρεται απ’ την ενεργό δράση. Σήμερα στις 24 Απριλίου 2021 άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Μιλάνο όπου ζούσε μαζί με την κόρη της Martina Corgnati.