Η Barbra Streisand γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1942 στο Brooklyn στην Νέα Υόρκη όπου και μεγάλωσε. Η καριέρα της ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 60, όταν έπαιξε στην παράσταση ‘I Can Get It for You Wholesale’ στο Broadway το 1962 και κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘The Barbra Streisand Album’ το 1963 που μπήκε στο Τοπ 10 και έγινε χρυσό.

Μέχρι το 1964 είχε 3 άκρως επιτυχημένα άλμπουμ αλλά παρ’ όλα αυτά αντί να κλείνει συμφωνίες για κονσέρτα, προτίμησε να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση του Broadway ‘Funny Girl’. To τραγούδι “People” απ’ την παράσταση αυτή έγινε το πρώτο της Νο.1 και το ομώνυμο άλμπουμ το πρώτο της που πήγε στην κορυφή των άλμπουμ. Η συνέχεια είχε Hollywood και την μεταφορά του Funny Girl στην οθόνη. Το αποτέλεσμα για την Streisand ήταν ένα Academy Award (Oscar).

Στις αρχές των 70’ς είχε δύο αποτυχημένες ταινίες και το Rock είχε πάρει κεφάλι στα charts. Κι όμως η Barbra θα κάνει άλλη μια Top 10 επιτυχία με το “Stoney End” της Laura Nyro.

H συνέχεια της καριέρας της θα είναι μέχρι σήμερα γεμάτη επιτυχίες τόσο στην οθόνη όσο και στο τραγούδι. Επιτυχημένες ταινίες όπως η What’s Up, Doc? Του 1972 και το The Way We Were με τον Robert Redford το 1973 για να ακολουθήσει το 1976 η μεγάλη επιτυχία A Star Is Born.

Σ’ ότι αφορά την μουσική κι εκεί οι επιτυχίες είναι ασταμάτητες με τραγούδια όπως τα “The Way We Were” απ’ την ομώνυμη ταινία, το “Evergreen” απ’ την ταινία A Star is Born που ήταν και το 2ο No.1 single της. Ακολουθούν τα ντουέτα της πρώτα με τον Neil Diamond  και το τραγούδι “You Don’t Bring Me Flowers”  κι αυτό στο Νο.1 όπως και το “No More Tears (Enough Is Enough),” με την Donna Summer. Άλλο ένα Νο.1 με το “Woman in Love” απ’ το πιο εμπορικό της άλμπουμ με τίτλο Guilty που έγραψε ο  Barry Gibb των Bee Gees.

H Streisand διαπρέπει και σαν σκηνοθέτης με τις ταινίες Yentl , The Prince of Tides και The Mirror Has Two Faces.

Τα άλμπουμ της γίνονται επιτυχίες το ένα μετά το άλλο μέχρι και σήμερα. Τι να πρωτοδιαλέξεις απ’ τα παλιά The Broadway Album, The Movie Album μέχρι και τα τελευταία Release Me του 2012 με συμμετοχή του τρομπετίστα Chris Botti και του οπερετικού τρίο Il Volo, το Partners του 2014 μαζί με τους  Michael Bublé, Andrea Bocelli, Lionel Richie και John Mayer, το Encore: Movie Partners Sing Broadway του 2016 με συμμετοχές των ηθοποιών Alec Baldwin, Anne Hathaway και Hugh Jackman, και το πολιτικό Walls το 2018.

Μια μεγαλειώδης καριέρα. Ακούστε μερικά απ’ τα χαρακτηριστικά της τραγούδια.