• Στις 20 Απριλίου 1957 ο Elvis Presley ανέβηκε για οκτώ εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “All Shook Up”. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία το 1957 στην Αμερική με πωλήσεις 2 εκατομμυρίων singles.
  • Στις 20 Απριλίου 1985 το τραγούδι “We Are The World” απ’ τους USA For Africa πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart. Οι USA For Africa  ήταν ή απάντηση στους βρετανούς Band Aid και συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως οι Stevie Wonder, Tina Turner, Bruce Springsteen, Diana Ross, Bob Dylan, Daryl Hall, Huey Lewis, Ray Charles, Billy Joel και Paul Simon και επιπλέον οι δημιουργοί του τραγουδιού Michael Jackson και Lionel Richie.
  • Στις 20 Απριλίου 1996 ο Άγγλος R&B τραγουδιστής Mark Morrison είχε το πρώτο του No.1 single στην Βρετανία με το “Return Of The Mack” που πήγε για δύο εβδομάδες στην κορυφή του chart και έφτασε στο No.2 της Αμερικής.
  • Στις 20 Απριλίου 1951 γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Luther Vandross. Μεγαλύτερη επιτυχία του το “Endless Love” ντουέτο με την Mariah Carey που έφτασε μέχρι το No.2 στις ΗΠΑ και το ντουέτο με την Janet Jackson που έφτασε στο No.2 της Βρετανίας  με το “The Best Things In Life Are Free”.  O Vandross συνεργάστηκε επίσης με τον David Bowie. Πέθανε την 1η Ιουλίου 2005 σε ηλικία 54 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Στις 20 Απριλίου 1972 γεννήθηκε στο Sharonville του Ohio, ή Tara Leigh Patrick που είναι γνωστή ως Carmen Electra, τραγουδίστρια, μέλος των Pussycat Dolls και επίσης ηθοποιός και μοντέλο. Οι Pussycat Dolls έφτασαν στο No.1 της Βρετανίας και στο No.2 της Αμερικής με το πρώτο τους single “Don’t Cha” που ερμηνεύουν με τον Busta Rhymes.