• Στις 19 Απριλίου 1980 οι Blondie πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Call Me”. Το τραγούδι ακούγεται στην ταινία ‘American Gigolo’ στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Richard Gere. Το single πήγε επίσης στο No.1 της Βρετανίας.
  • Στις 19 Απριλίου 1986 ο George Michael ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “A Different Corner”, το δεύτερο No.1 του Michael σαν σόλο καλλιτέχνης, έτσι έγινε ο πρώτος στην ιστορία που πήγε στο No.1 και με τα δύο πρώτα singles του στην Βρετανία.
  • Στις 19 Απριλίου 1986 ο Prince ανέβηκε για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Kiss”. O Prince ήταν επίσης ο δημιουργός και του No.2 τραγουδιού με τίτλο “Manic Monday”, που ερμήνευαν οι Bangles, το οποίο είχε γράψει με το ψευδώνυμο Christopher.
  • Στις 19 Απριλίου 1998 ο Robbie Williams πήγε για δύο εβδομάδες στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το πρώτο του άλμπουμ σαν σόλο καλλιτέχνης που είχε τίτλο ‘Life Thru A Lens’. Το άλμπουμ έμεινε συνολικά 218 εβδομάδες στο chart και πούλησε πάνω από 2.4 εκατομμύρια αντίτυπα στην Βρετανία.
  • Στις 19 Απριλίου 2020 ο Michael Ball και ο Captain Tom Moore ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με την διασκευή του τραγουδιού “You’ll Never Walk Alone”. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ο Tom Moore έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στην ιστορία που είχε No.1, αφού όταν έφτασε το τραγούδι στην πρώτη θέση ήταν μόλις 6 ημέρες πριν απ’ τα εκατοστά του γενέθλια και ήταν στο No.1 και όταν έκλεισε τα 100 χρόνια του.
  • Στις 19 Απριλίου 1928 γεννήθηκε στο Παρίσι ο Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός των blues, Alexis Korner, που θεωρείται και ο ιδρυτής του βρετανικού blues. Δημιούργησε τους Blues Incorporated με τον Charlie Watts. Με τους CCS είχε το 1971 το No.5 single στο βρετανικό chart με τίτλο “Tap Turns On The Water”. Ήταν επίσης συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός-παρουσιαστής. Ο Korner πέθανε την 1η Ιανουαρίου 1984.
  • Στις 19 Απριλίου 1942 γεννήθηκε στο Fatfield της Βορειοανατολικής Αγγλίας ο μουσικός Alan Price, ήταν κημπορντίστας των Animals που είχαν το 1964 το Νο.1 single σε Βρετανία και Αμερική “House Of The Rising Sun”. Σαν σόλο καλλιτέχνης είχε τις Top 10 επιτυχίες στην Βρετανία  “I Put a Spell on You” το 1965, τα “Simon Smith and the Amazing Dancing Bear” και “The House That Jack Built” το 1967 και “Jarrow Song”, καθώς  και το No.9 άλμπουμ στην Βρετανία ‘Between Today and Yesterday’ το 1974.