• Στις 12 Απριλίου 1957 ο ‘Βασιλιάς του Skiffle’ Lonnie Donegan ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Cumberland Gap”.
  • Στις 12 Απριλίου 1969 οι 5th Dimension ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart για έξι εβδομάδες με το “Aquarius / Let The Sunshine In”. απ’ musical ‘Hair’.
  • Στις 12 Απριλίου 1997 o R Kelly πήγε για τρεις εβδομάδες στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “I Believe I Can Fly” που κέρδισε και βραβείο Grammy. Το τραγούδι ακούγεται στην ταινία ‘Space Jam’.
  • Στις 12 Απριλίου 1940 γεννήθηκε στο Σικάγο ο Αμερικανός πιανίστας, κημπορντίστας, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας Herbie Hancock που το 1983 έφτασε στο  No.8  στην Βρετανία με το single “Rockit”, που έφτασε επίσης στο No.1 του Αμερικάνικου dance chart!. To 2008 το άλμπουμ του ‘River: The Joni Letters’ κέρδισε το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς, το δεύτερο jazz άλμπουμ στην ιστορία που κερδίζει το βραβείο μετά το Getz/Gilberto του 1965. Ο Herbie Hancock έφτασε στο No.1 του Traditional Jazz chart με τα άλμπουμ ‘Head Hunters’, ‘Thrust’, ‘Man-Child’, ‘Secrets’ και ‘Gershwin’s World’ και στο No.1 του contemporary Jazz chart με τα ‘Possibilities’, ‘River: The Joni Letters’ , και ‘The Imagine Project’.
  • Στις 12 Απριλίου 1944 γεννήθηκε στην Ανατολική Πρωσία ο Joachim Fritz Krauledat που όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά, οι δάσκαλοί του είχαν δυσκολία να προφέρουν το γερμανικό του ονοματεπώνυμο και τον φώναζαν John K, έτσι υιοθέτησε το καλλιτεχνικό John Kay. Μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και μπήκε στο συγκρότημα The Sparrows που είχαν μικρή επιτυχία ως ότου να πάνε στην Καλιφόρνια, όπου άλλαξαν το όνομα του γκρουπ σε Steppenwolf.  Η μουσική τους ήταν πρωτοποριακή για την εποχή που είχε στοιχεία hard rock και heavy metal. H επιτυχία δεν άργησε να έρθει με διεθνείς επιτυχίες όπως  τα “Born to Be Wild”, “Magic Carpet Ride”, “Monster”, “The Pusher”, και “Rock Me” στα οποία ο John Kay τραγουδάει παίζει κιθάρα και συμμετέχει στην δημιουργία τους. Οι Steppenwolf πούλησαν πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
  • Στις 12 Απριλίου 1950 γεννήθηκε στο Manhattan της Νέας Υόρκης ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας  και ηθοποιός David Cassidy, που έγινε παγκόσμια γνωστός απ’ την τηλεοπτική σειρά των 1970ς The Partridge Family. Με τους Partridge Family είχε το No.1 single “I Think I Love You”. Άλλες επιτυχίες του ήταν το 1972 το No.3 single στην Βρετανία “Breaking Up Is Hard To Do”. Σαν σόλο καλλιτέχνης έφτασε το 1972 στο No.1 στην Βρετανία με το single “How Can I Be Sure”. O David Cassidy πέθανε στις 21 Νοεμβρίου 2017 σε ηλικία 67 ετών.