• Στις 10 Απριλίου 1965 οι Βρετανοί έκαναν μια επίθεση διαρκείας στα αμερικάνικα charts και το αποτέλεσμα ήταν να καταλάβουν το No.1 με τους Freddie and the Dreamers και το τραγούδι “I’m Telling You Now” για να ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες οι Wayne Fontana με το  “Game Of Love”, οι Herman’s Hermits  με το “Mr’s Brown” και οι Beatles με το “Ticket To Ride”.
  • Στις 10 Απριλίου 1976 ο Peter Frampton έφτασε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘Frampton Comes Alive’, ένα απ΄ τα “live” άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της rock. Ήταν το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 1976 με πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική. Έμεινε στο chart για 97 εβδομάδες και ψηφίστηκε σαμ «Άλμπουμ της Χρονιάς» απ’ το περιοδικό Rolling Stone.
  • Στις 10 Απριλίου 1982 οι Iron Maiden είχαν το πρώτο τους No.1 άλμπουμ στην Βρετανία με το ‘The Number Of The Beast’. Ήταν το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Maiden και το πρώτο τους με τον τραγουδιστή Bruce Dickinson καθώς και το τελευταίο με τον ντράμερ Clive Burr. Αυτό ήταν και το πρώτο Βρετανικό No.1 που έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ.
  • Στις 10 Απριλίου 2015 οι All Time Low πήγαν στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το έκτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο ‘Future Hearts’. Το αμερικάνικο συγκρότημα έφτασε και στο No.2 του αμερικάνικου chart που είναι και η υψηλότερη που έχουν φτάσει μέχρι σήμερα.