Η Bonnie Raitt γεννήθηκε το 1948 στο Burbank. Πρωτόπιασε κιθάρα στα 12 χρόνια της και από τότε ένοιωσε να συγκινείται από τα blues. Παράτησε το σχολείο και αφού τραγούδησε σε αρκετά μπάρ στην περιοχή της Βοστώνης όπου έκανε μεγάλη εντύπωση τόσο για την φωνή της όσο και για την τεχνική της στην κιθάρα. Το 1971 κυκλοφόρησε τον 1ο της δίσκο και παρ’ όλο που οι κριτικοί τον επαίνεσαν, δεν είχε εμπορική επιτυχία . Κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα καινούργιο αλμπουμ χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το 1986 παρουσιάζει το αλμπουμ Nine Lives που στην κυριολεξία πηγαίνει “άπατο” στις πωλήσεις.

Nick Of Time
Τότε συνεργάζεται με τον παραγωγό Don Was και φτίαχνει τον δίσκο “Nick of Time” και ενώ όλοι την έχουν ξεγράψει ο δίσκος κερδίζει τον τίτλο του “δίσκου της χρονιάς” και η Bonnie Raitt γίνεται superstar στην κυριολεξία μέσα σε μιά νύχτα Ακολουθεί το 1991 το “Luck of the Draw” που κι αυτό γίνεται μεγάλη επιτυχία. Ακολουθούν τα : Longing in Their Hearts, Fundamental, Silver Lining και Souls Alike. Το 2006 ηχογραφεί το Bonnie Raitt and Friends. Μετά από αυτό η Bonnie Raitt αποτραβιέται από την μουσική σκηνή καθώς αντιμετωπίζει τις απώλειες των γονιών της και άλλων αγαπημένων προσώπων.

Επιστρέφει το 2012 με το “Slipstream” που ηχογραφεί στην δική της δισκογραφική την Redwing.

Περνάνε άλλα 4 χρόνια και το νέο της album έχει τίτλο Dig In Deep. Είναι γεμάτος από όμορφα τραγούδια, με το συγκρότημα που την συνοδεύει στις ζωντανές εμφανίσεις της και την slide κιθάρα της Bonnie Raitt να λάμπει. Ενα απ’ τα καλύτερα albums τoυ 2016.

Η Bonnie Raitt έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι Alisson Krauss, Norah Jones, Boz Scaggs, AC Green, Keb Mo αλλά και με θρύλους όπως ο B.B. King, o John Lee Hooker ο Dr. John  και ο Ray Charles.

Το 1990 κερδισε βραβεία Grammy με το άλμπουμ Nick Of Time – Album of the Year, Best Female Rock Vocal Performance για το ίδιο άλμπουμ, Best Female Pop Vocal Performance για το single “Nick Of Time” και Best Traditional Blues Recording μαζί με τον John Lee Hooker για το “I’m In The Mood”.

Το 1992 η επιτυχία επαναλήφθηκε με τα Grammy Best Female Pop Vocal Performance για το “Something to Talk About” , Best Rock Vocal Solo Performance για το “Luck of the Draw”, το  Best Rock Performance by a Duo or Group With Vocal με το “Good Man, Good Woman” το 1995 κερδίζει το Best Pop Vocal Album για το Longing in Their Hearts και το 1997 το Best Rock Instrumental Performance  με το  “SRV Shuffle”

Το 1991, η Raitt έλαβε τιμητικό Δοκτορά στην Μουσική απ’ το περίφημο Berklee College of Music.
Το 1997 έλαβε το Μετάλιο των Τεχνών απ’ το Harvard.
Το 2017, η Bonnie Raitt τιμήθηκε με το Lifetime Achievement Award απ’ το National Guitar Museum

To 2000 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame

Αγαπημένα τραγούδια :