Σαν σήμερα στις 17 Μαρτίου 1919, γεννήθηκε στο Montgomery της Alabama ο Nathaniel Adams Coles ο οποίος έγινε γνωστός ως Nat King Cole.
Ο Cole ξεκίνησε ως πιανίστας και ο θρύλος θέλει κάποιον πελάτη να του ζητάει να τραγουδήσει ένα τραγούδι. Ο Cole τραγούδησε το Sweet Lorraine, κάποιος μουσικός παραγωγός τον άκουσε και του πρότεινε να το ηχογραφήσει και πράγματι το ηχογράφησε το 1940 και έγινε η πρώτη του επιτυχία.
Αυτό που ακολούθησε ήταν μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, με πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων, εμφανίσεις στην τηλεόραση, ηχογραφήσεις δίσκων στα Ισπανικά. Έγινε παγκόσμια γνωστός.
Στο playlist θα βρείτε κάποια απ’ τα πολύ γνωστά του τραγούδια. Μπορείτε ν’ ακούσετε και τραγούδια του Nat King Cole να τα τραγουδάει η μεγάλη του κόρη Natalie και βέβαια με την βοήθεια της τεχνολογίας θα τους ακούσουμε και ως ντουέτο.
Το 1990 ο Cole τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award, το 1997 μπήκε στο Down Beat Jazz Hall of Fame και το 2000 στο Rock and Roll Hall of Fame. Ο Nat King Cole ηχογράφησε gia thn Capitol Records πάνω από 150 singles που μπήκαν στα αμερικάνικα charts, ένα ρεκόρ που είναι ακατάριπτο μέχρι σήμερα από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη της Capitol. Οι πωλήσεις κατα την διάρκεια της καριέρας του ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα.