Στις 16 Μαρτίου 1959 οι Platters είχαν το ένα και μοναδικό τους No.1 στην Βρετανία με το single “Smoke Gets in Your Eyes”, που έφτασε στο No.1 και στις ΗΠΑ.

Στις 16 Μαρτίου 1965 οι Rolling Stones ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “The Last Time”, που ήταν το τρίτο τους No.1 στην Βρετανία αλλά το πρώτο που έγραψαν οι Mick Jagger και Keith Richards.

Στις 16 Μαρτίου 1968 το “(Sittin’ On) The Dock of The Bay” του Otis Redding, που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη, πήγε για πέντε εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου chart. Ο Otis Redding σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 10 Δεκεμβρίου 1967 μόλις τρεις ημέρες μετά την ηχογράφηση του “(Sittin’ On) The Dock of The Bay” και το κομμάτι έγινε το πρώτο single στην ιστορία του αμερικάνικου chart που έγινε No.1 μετά απ’ τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Στις 16 Μαρτίου 1977 το συγκρότημα Paper Lace ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το αντιπολεμικό pop τραγούδι “Billy Don’t Be A Hero” που ήταν και το μοναδικό No.1 στην Βρετανία. Ο Bo Donaldson and the Heywoods πήγαν με το ίδιο τραγούδι στο No.1 στις ΗΠΑ.

Στις 16 Μαρτίου 2015 ο Sam Smith ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘In the Lonely Hour’ και σταμάτησε το άλμπουμ της Madonna ‘Rebel Heart’ απ’ το να γίνει το δωδέκατό της No.1. Το ‘In The Lonely Hour’ του Sam Smith ανέβηκε στο No.1 σε 6 διαφορετικές χρονικές περιόδους, πράγμα που αποτελεί ρεκόρ.

Στις 16 Μαρτίου 1954 γεννήθηκε στο Los Angeles η Αμερικανίδα, μουσικός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Nancy Wilson. Εγινε γνωστή μεζί με την μεγαλύτερη αδελφή της τραγουδίστρια Ann Wilson, σαν κιθαρίστας και τραγουδίστρια στο συγκρότημα Heart. Με τους Heart είχαν τα No.1 single στις ΗΠΑ “These Dreams” το 1986 και “Alone” το 1987.