• Στις 9 Μαρτίου 1968 ο Bob Dylan ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart για δέκα εβδομάδες με το ‘John Wesley Harding’. Το άλμπουμ σηματοδοτεί την επιστροφή του Dylan στην ακουστική μουσική μετά από τρία «ηλεκτρικά» άλμπουμ. Έφτασε στο No.2 του αμερικάνικου chart. Το άλμπουμ περιλαμβάνει τραγούδια όπως τα συγκλονιστικά “I’ll Be Your Baby Tonight”, “The Wicked Messenger” και το ανεπανάληπτο “All Along the Watchtower” .
 • Στις 9 Μαρτίου 1974 o Alvin Stardust έφτασε στο No.1 των βρετανικών singles με το “Jealous Mind”. Αυτό ήταν και το μοναδικό No.1 του καλλιτέχνη.
 • Στις 9 Μαρτίου 1975 o ηθοποιός Telly Savalas πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με την δική του εκτέλεση του τραγουδιού του David Gates των Bread “If”. Εκείνη την εποχή ο Savalas ήταν δημοφιλέστατος ως Kojak στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.
 • Στις 9 Μαρτίου 1985 οι Dead Or Alive πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “You Spin Me Round (Like A Record)”.
 • Στις 9 Μαρτίου 1985 οι REO Speedwagon πήγαν για τρεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Can’t Fight This Feeling”.
 • Στις 9 Μαρτίου 1991 το “Should I Stay Or Should I Go” έδωσε στους Clash το μοναδικό τους No.1 στα βρετανικά singles. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην διαφήμιση των Levi’s Jeans στην οποία ακουγόταν. Το κομμάτι είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1982 στο άλμπουμ Combat Rock.
 • Στις 9 Μαρτίου 1996 οι Take That έφτασαν στο όγδοο και τελευταίο τους No.1 στην Βρετανία (μέχρι την επανένωσή τους το 2006) με την διασκευή τους του τραγουδιού των Bee Gees, “How Deep Is Your Love”.
 • Στις 9 Μαρτίου 1930 γεννήθηκε στο Fort Worth του Texas ο Αμερικανός σαξοφωνίστας και τρομπετίστας Ornette Coleman. Θεωρείται σαν ένας από τους μεγαλύτερους ανανεωτές της free jazz στην δεκαετία του 1960. Ο Coleman πέθανε στην Νέα Υόρκη στις 11 Ιουνίου 2015 σε ηλικία 85 ετών.
 • Στις 9 Μαρτίου 1934 γεννήθηκε στο Kenner της Louisiana ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Lloyd Price. Το 1959 έφτασε στο No.1 στις ΗΠΑ με το single “Stagger Lee” και το 1959 είχε το “Personality” με πωλήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.
 • Στις 9 Μαρτίου 1942 γεννήθηκε στο Garnant της Ουαλίας ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων John Cale, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος του αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος Velvet Underground. Κλασικό είναι το άλμπουμ του γκρουπ ‘Velvet Underground and Nico’ με την περίφημη ξεφλουδισμένη μπανάνα στο εξώφυλλο. Το 1970 κυκλοφόρησε και το καλύτερο ίσως προσωπικό του άλμπουμ ‘Vintage Violence’. Ο Cale έκανε την παραγωγή των πρώτων άλμπουμ των Stooges, Modern Lovers, Patti Smith, Squeeze και Happy Mondays.
 • Στις 9 Μαρτίου 1942 γεννήθηκε στο Eugene του Oregon στις ΗΠΑ ο Mark Lindsay τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Paul Revere & The Raiders. Το 1971 είχαν το No.1 single στις ΗΠΑ ,“Indian Reservation”.
 • Στις 9 Μαρτίου 1945 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Robin Trower. Υπήρξε μέλος των Procol Harum με τους οποίους το 1967 είχε το No.1 single στην Βρετανία και No.5 στις ΗΠΑ, “A Whiter Shade Of Pale”. O Robin Trower είναι ένας εκπληκτικός κιθαρίστας. Το 1973 ίδρυσε τους Robin Trower Band και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 άλμπουμ. Το στούντιο άλμπουμ ‘Bridge of Sighs’ του 1974 και το ζωντανό ‘Robin Trower Live!’ του 1976,  θεωρούνται αριστουργηματικά.