Ο Άγγλος τραγουδιστής Roger Daltrey γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1944 στο East Acton του Δυτικού Λονδίνου. Είναι  συνιδρυτής και τραγουδιστής της περίφημης ροκ μπάντας The Who.
O Daltrey είχε εξαιρετικά δυνατή φωνή και πραγματικά εντυπωσιακή σκηνική παρουσία ενώ ανεπανάληπτη θεωρείται η παρουσία του στην σκηνή του περίφημου φεστιβάλ του Woodstock όπου ερμήνευσε μέρος απ’ την Rock Opera Tommy.
Με τους Who είχε πολλές επιτυχίες όπως τα “My Generation”, “Pinball Wizard”, “Won’t Get Fooled Again”, “Baba O’Riley” and “You Better You Bet”.
Οι Who με το “My Generation” έκαναν την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους φτάνοντας μέχρι το Νο.2 του βρετανικού chart ενώ είχαν άλλα 20 επιτυχημένα τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 16 στο Top 40 των ΗΠΑ.
Οι Who θεωρούνται ως ένα απ’ τα πιο σημαντικά Rock συγκροτήματα του 20ου αιώνα με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια.
O Roger Daltrey ως μέλος των Who έλαβε διάφορα βραβεία, όπως το Lifetime Achievement Award από την British Phonographic Industry το 1988 και απ’ το Grammy Foundation το 2001. Το 1990 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame και στο UK Music Hall of Fame το 2005.
Ο Daltrey και ο σύντροφός του στους Who Pete Townshend βραβεύθηκαν απ’ το Kennedy Center το 2008 και έλαβαν το George and Ira Gershwin Award for Lifetime Musical Achievement στις 21 Μαΐου 2016.
To περιοδικό Rolling Stone ton κατατάσσει μέσα στους 100 μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.