• Στις 28 Φεβρουαρίου 1970 οι Simon and Garfunkel ξεκίνησαν μια πορεία έξι εβδομάδων στην κορυφή του αμερικάνικου singles chart με το “Bridge Over Troubled Water”, που τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς θα έφτανε και στο No.1 της Βρετανίας.
  • Στις 28 Φεβρουαρίου 1981 ο Eddie Rabbitt έφτασε στο No.1 των ΗΠΑ με το “I Love a Rainy Night”. Είχε γράψει και την μεγάλη επιτυχία του Elvis Presley “Kentucky Rain”.
  • Στις 28 Φεβρουαρίου 2016 η Adele ανέβηκε στο No.1 των Βρετανικών και Αμερικάνικων άλμπουμ chart με το τρίτο της στούντιο άλμπουμ που είχε τίτλο ‘25’. Το άλμπουμ είχε τρομακτική εμπορική επιτυχία φτάνοντας στο No.1 σε πάνω από 25 χώρες αμέσως μόλις κυκλοφόρησε. Επίσης πήρε το BRIT Award για το ‘Βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς’και επίσης κέρδισε το βραβείο Grammy του 2017 σαν ‘Άλμπουμ της Χρονιάς’ και ‘Best Pop Vocal Album’.
  • Στις 28 Φεβρουαρίου 1940 γεννήθηκε στην Atlanta της Georgia ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Joe South. Έγραψε πολλές επιτυχίες όπως το “Games People Play”, το “Rose Garden” που πρωτοκυκλοφόρησε το 1967 απ’ τον Billy Joe Royal αλλά έγινε μεγάλη επιτυχία απ’ την Lynn Anderson το 1970, το “Hush” που έγινε γνωστό απ’ τους “Deep Purple”. O Joe South συνεργάστηκε με τον Bob Dylan στο Blonde on Blonde, τους Simon And Garfunkel στο Sounds of Silence και την Aretha Franklin στο “Chain of Fools”. Πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 σε ηλικία 72 ετών.
  • Στις 28 Φεβρουαρίου 1942 γεννήθηκε στο Cheltenham της Αγγλίας ο μουσικός και συνθέτης Brian Jones, γνωστός κυρίως ως ο ιδρυτής και αρχικός ηγέτης των Rolling Stones. Ήταν αυτός που έδωσε το όνομα στο συγκρότημα. Έγραψε μαζί με τον Richards to “Ruby Tuesday”.  Όμως καθώς ο Jones άρχισε να έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, οι Jagger και Richards άρχισαν να οδηγούν το συγκρότημα και τον Ιούνιο του 1969 τον έδιωξαν απ’ το συγκρότημα. Στις 3 Ιουλίου 1969 ο Brian Jones βρέθηκε πνιγμένος στην πισίνα του σπιτιού του.