Ο Blues-rock κιθαρίστας και τραγουδιστής George Thorogood γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1950 στο Wilmington του Delaware στις ΗΠΑ.

Βέβαια δεν ξεκίνησε σαν μουσικός αλλά σαν παίκτης μικρών κατηγοριών του baseball, είδε όμως το 1970 τον John Hammond Jr. σε ένα κονσέρτο και αποφάσισε να γίνει μουσικός.

Οι επιρροές του ήταν τα blues των Elmore James και Hound Dog Taylor και το ροκ του Chuck Berry.

Ο Thorogood έγινε δημοφιλής στις αρχές των 80’ς, έφτιαξε το συγκρότημα που θα τον συνόδευε, τους Destroyers στους οποίους συμμετείχαν οι Michael Lenn στο μπάσο , ο δεύτερος κιθαρίστας Ron Smith και ο ντράμερ Jeff Simon.

Κυκλοφόρησε το άλμπουμ George Thorogood & The Delaware Destroyers το 1977 κυρίως με blues όπως τα Madison Blues του Elmore James, One Bourbon, One Scotch, One Beer του John Lee Hooker αλλά και το δικό του Delaware Slide με εκτεταμένη χρήση του slide όπως άλλωστε δηλώνει και ο τίτλος του τραγουδιού.

Ακολούθησε το 1978 το εξαιρετικό Move it On Over όπου ξεχωρίζουν τα δυναμικά κομμάτια Move it On Over του Hank Williams και το κλασσικό “Who Do You Love” του Ellas McDaniel γνωστού ως Bo Diddley. Θα ακολουθήσει το καλό I’m Wanted για να φτάσουμε το 1982 και το άλμπουμ Bad to The Bone με την διασκευή του τραγουδιού του John Lee Hooker “New Boogie Chillun” και η μπαλάντα του Albert King “As the Years Go Passing By” και το δικό του άγριο “Bad to the Bone” με την κιθάρα του να δαγκώνει και το σαξόφωνο του Hank Carter να ζωγραφίζει άγριες μουσικές εικόνες. Αναμφισβήτητα το highlight του άλμπουμ.

Το άλμπουμ έγινε χρυσό και έμεινε περίπου έναν ολόκληρο χρόνο στα charts.  Τα επόμενα τρία άλμπουμ του George Thorogood  έγιναν χρυσά.

Απ’ τις αρχές των 90’ς η επιτυχία του άρχισε να πέφτει χωρίς να σημαίνει ότι ο Thorogood σταμάτησε να παίζει το γνωστό του και αγαπημένο Blues Rock.