Στις 7 Φεβρουαρίου 1970 οι Led Zeppelin είχαν το πρώτο τους No.1 άλμπουμ στην Βρετανία με το ‘Led Zeppelin II’. Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1969, περιλάμβανε την επιτυχία “Whole Lotta Love” και έμεινε στο βρετανικό chart για 136 εβδομάδες. Το άλμπουμ έφτασε στο No. 1 και των ΗΠΑ και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1970 οι Ολλανδοί Shocking Blue ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Venus”. Είναι το πρώτο ολλανδικό γκρουπ που κατέκτησε την κορυφή των αμερικάνικων singles.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1976 o Paul Simon πήγε στο No.1 των αμερικάνικων singles για τρεις εβδομάδες με το “50 Ways To Leave Your Lover”, που ήταν το πρώτο αμερικάνικο No.1 του Simon σαν σόλο καλλιτέχνης.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1981 οι Kool & The Gang ανέβηκαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Celebration”. Αυτό ήταν το πρώτο No.1 του γκρουπ.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1981 ο John Lennon πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Woman”, που είναι μια ωδή στην σύζυγό του Yoko Ono. Αυτό ήταν το τρίτο No.1 του Lennon μέσα σε επτά εβδομάδες απ’ τον θάνατό του στις 8 Δεκεμβρίου 1980.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1987 οι George Michael και Aretha Franklin ανέβηκαν στο No.1 των βρετανικών singles με το  “I Knew You Were Waiting (For Me)”. Ήταν το πρώτο No.1 της Aretha στην Βρετανία, σχεδόν 20 χρόνια μετά το “Respect”.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1999  οι Blondie πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Maria”. Αυτό ήταν το έκτο No.1 του γκρουπ στην Βρετανία, είκοσι χρόνια μετά το πρώτο τους No.1 “Heart of Glass”. H τραγουδίστρια του γκρουπ Debbie Harry σε ηλικία 54 ετών έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που έφτασε στην κορυφή του βρετανικού chart.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1934 γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη ο Earl Silas Johnson IV, γνωστός ως Earl King. Blues κιθαρίστας και δημιουργός. Έγραψε το “Come On, (Let The Good Times Roll)” που το διασκεύασαν ο Jimi Hendrix και ο Stevie Ray Vaughan. Ο Earl King πέθανε στις ΅17 Απριλίου 2003.

 

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1934 γεννήθηκε στο  Fort Worth του Texas ο Αμερικανός σαξοφωνίστας King Curtis (το κανονικό του όνομα ήταν Curtis Montgomery) που συνεργάστηκε με τους Coasters στις επιτυχίες τους “Yakety Yak” και “Charlie Brown” , με την LaVern Baker ηχογράφησε την επιτυχία της “I Cried A Tear” ενώ επιτυχημένα δικά του singles αυτής της εποχής ήταν τα “Soul Twist” και “Soul Serenade” ενώ λίγο αργότερα έκανε και το  “Memphis Soul Stew”. Ηχογράφησε την επιτυχία του Joe South “Games People Play” μαζί με τον κιθαρίστα Duane Allman. Δυστυχώς ο King Curtis μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν περιπλανώμενο αλήτη μπροστά στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη  στις 13 Αυγούστου 1971.

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 1962 γεννήθηκε στην Tulsa της Oklahoma ο τραγουδιστής της country Garth Brooks. To 1991 είχε το No.1 άλμπουμ στις ΗΠΑ  ‘Ropin’ The Wind’  που έμεινε στο  chart για 70 εβδομάδες. Ο Brooks είναι ο καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις την δεκαετία του 90 με πάνω από 60 εκατομμύρια πωλήσεις.