Στις 5 Φεβρουαρίου 1966 η Petula Clark πήγε για δεύτερη φορά στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “My Love’. H Petula Clark έγινε η πρώτη Βρετανίδα με δύο No.1 επιτυχίες στην Αμερική. Το “My Love” έφτασε μέχρι το No.4 στην Βρετανία.

 

 

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 1969 οι Move με το single “Blackberry Way” ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού chart. Το τραγούδι είναι το μοναδικό No.1 των Move στην Βρετανία αλλά και το πλέον επιτυχημένο τους single.

 

 

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 1972 οι T Rex πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Telegram Sam”, που ήταν το τρίτο τους βρετανικό No.1 και υπάρχει στο άλμπουμ τους ‘The Slider’.

 

 

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 1935 γεννήθηκε στην Γλασκώβη ο μουσικός Alex Harvey. O Harvey έφτιαξε την Sensational Alex Harvey Band, που το 1975 έφτασαν μέχρι το No.7 του βρετανικού chart με το single “Delilah”. O Alex Harvey πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1982.

 

 

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 1942 γεννήθηκε στο Buffalo της Νέας Υόρκης, ο τραγουδιστής των Three Dog Night, Corey Wells. Με τους Three Dog Night είχαν τρία No.1 singles και αρκετά ακόμη Top 10 τραγούδια, όπως τα “Mama Told Me Not To Come”, “Joy to The World”, “One”, “Eli’s Coming”, “Easy To Be Hard” και “Black and White”. O Corey Wells πέθανε στην Νέα Υόρκη στις 20 Οκτωβρίου 2015.

 

 

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 1944 γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης ο Αμερικανός τραγουδοποιός, παραγωγός, μουσικός (φωνή, κιθάρα, πιάνο, κήμπορντ, μαντολίνο, μπάσο κ.α)  Alan Peter Kuperschmidt γνωστός ως Al Kooper. Το 1965 ήταν μέλος των Blues Project και το 1967 ίδρυσε και οργάνωσε τους Blood, Sweat & Tears τους οποίους άφησε το 1968 αφού κυκλοφόρησαν το άλμπουμ ‘Child Is Father to the Man’. O Kooper έχει συνεργαστεί με δεκάδες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Bob Dylan, Rolling Stones, B. B. King, The Who, The Jimi Hendrix Experience, Alice Cooper και Cream. Τον Μάιο του 2001, ο Kooper τιμητικό Ντοκτορά της Μουσικής απ’ το Berklee College of Music. Ο Kooper δίδασκε σύνθεση και παραγωγή στο Berklee College of Music.