Στις 3 Φεβρουαρίου 1968 οι Lemon Pipers πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Green Tambourine” ήταν η μοναδική επιτυχία του γκρουπ.

 

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1973 ο Elton John πήγε στο No.1 των αμερικάνικων singles για τρεις εβδομάδες με το θαυμάσιο rock ‘n roll “Crocodile Rock”. Λέγεται ότι το “Crocodile Rock” το εμπνεύστηκε ο Elton ακούγοντας την επιτυχία των Αυστραλών Daddy Cool, “Eagle Rock”.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1979 οι Blondie είχαν τι πρώτο απ’ τα πέντε βρετανικά No.1 singles, με το “Heart Of Glass”, απ’ το τρίτο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ Parallel Lines.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1986 οι Dire Straits πήγαν στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ με το πέπτο τους στούντιο άλμπουμ ‘Brothers in Arms’. Έμεινε για δέκα εβδομάδες στο No.1 του chart κέρδισε δύο βραβεία Grammy το 1986 και επίσης κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Βρετανικού άλμπουμ του 1987 στα Brit Awards. Το Brothers in Arms έμεινε εννέα εβδομάδες στο No.1 του Billboard στις ΗΠΑ και 34 εβδομάδες στο No.1 του Αυστραλέζικου άλμπουμ chart.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 2008 η Adele πήγε στο No.1 στο βρετανικό άλμπουμ chart με το πρώτο της άλμπουμ ’19’. Ξεχωρίζει η επιτυχία “Chasing Pavements”

 

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 2014 o Bruce Springsteen πήγε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘High Hopes’. Ήταν το ενδέκατο No.1 άλμπουμ του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ που έτσι έγινε ο τρίτος στην κατάταξη με τα περισσότερα No.1 άλμπουμ στις ΗΠΑ.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1935 γεννήθηκε στο Houston του Τέξας ο Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Johnny ‘Guitar’ Watson. Είναι εντυπωσιακό το single του με τίτλο ‘Space Guitar’ του 1954 που ουσιαστικά ήταν ο πρωτοπόρος στην χρήση feedback και reverb στην κιθάρα. Ο Watson πέθανε επί στις 17 Μαΐου 1996 ενώ ήταν σε περιοδεία στην Yokohama στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατέρρευσε στην μέση ενός σόλο.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1946 γεννήθηκε στο Fulham στο νοτιοδυτικό Λονδίνο ο κιθαρίστας τραγουδιστής και αρχηγός του βρετανικού συγκροτήματος Chicken Shack, Stan Webb, που το 1969 είχε στην Βρετανία επιτυχία με το single  “I’d Rather Go Blind”.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1947 γεννήθηκε στο Fortis Green στο Λονδίνο ο Άγγλος τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός Dave Davies, μέλος των Kinks που το 1964 είχαν το No.1 “You Really Got Me”  και το 1967 το “Waterloo Sunset” αλλά και ακόμη 19 τραγούδια στο βρετανικό Top.40.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1947 γεννήθηκε στην Astoria του Queens της Νέας Υόρκης η Melanie Anne Safka-Schekeryk γνωστή ως Melanie. Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που έγινε γνωστή με την παγκόσμια επιτυχία της το 1971-72 “Brand New Key”, την εξαιρετική εκτέλεση του “Ruby Tuesday” των Rolling Stones , την σύνθεσή της “What Have They Done to My Song Ma” και την διεθνή επιτυχία με την οποία έγινε γνωστή “Lay Down (Candles in the Rain)” που ήταν εμπνευσμένη από την εμπειρία που είχε όταν ερμήνευσε τραγούδια της στο φεστιβάλ του Woodstock.

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1956 γεννήθηκε στο Glen Cove της Νέας Υόρκης ο Lee Ranaldo, κιθαρίστας των Sonic Youth, που είχαν την επιτυχία ‘Sugar Kane’ και τα “100%”, “Kool Thing” και “Bull in the Heather”.  Το συγκρότημα θεωρείται ότι είχε καθοριστική επιρροή στην indie και alternative rock.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1970 γεννήθηκε στο Reading της Pennsylvania στις ΗΠΑ ο Αμερικανός βιρτουόζος κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Richie Kotzen. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Poison απ’ το 1991 έως το 1993 των Mr. Big απ’ το 1999 έως το 2002 και απ’ το 2012 μέχρι σήμερα είναι ο αρχηγός των Winery Dogs.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1977 γεννήθηκε ο Πορτορικανός τραγουδιστής τραγουδοποιός και παραγωγός Daddy Yankee. Εμφανίζεται στο single 2017 single ‘Despacito (Remix)’ μαζί με τους Justin Bieber και Luis Fonsi,.

 

 

 

Στις 3 Φεβρουαρίου 1990 γεννήθηκε στο Kingston της Jamaica, ο Sean Kingston, (κανονικό όνομα Ka’Shon Anderson), το 2007 έφτασε στο No.1 των ΗΠΑ και Βρετανία με το single “Beautiful Girls”.