Στις 2 Φεβρουαρίου 1974 οι Carpenters ανέβηκαν για τέσσερεις εβδομάδες στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ με την συλλογή ‘The Singles 1969-73’, στην οποία υπάρχουν 12 επιτυχίες τους και το αμερικάνικο No.1 “Top Of The World”.

 

 

 

Στις 2 Φεβρουαρίου 1980 οι Specials πήγαν στο No.1 των βρετανικών singles με το ‘The Special A.K.A. Live E.P’. Το κομμάτι “Too Much Too Young” ήταν το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι που έφτασε στο No.1 του βρετανικού singles chart την δεκαετία του 1980  με διάρκεια μόλις  2’04”.

 

 

 

Στις 2 Φεβρουαρίου 2003 το γυναικείο ντουέτο απ’ την Ρωσία οι Tatu ανέβηκαν για τέσσερεις εβδομάδες στο No.1 των βρετανικών singles με το “All The Things She Said”. To τραγούδι είχε γίνει επιτυχία στην Ρωσία τρία χρόνια νωρίτερα. Οι Tatu έγιναν οι πρώτοι καλλιτέχνες απ’ την Ρωσία που έφτασαν στο Βρετανικό No.1.

 

 

 

Στις 2 Φεβρουαρίου 1942 γεννήθηκε στο Blackpool της Αγγλίας ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Graham Nash, με την χαρακτηριστική φωνή του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Hollies και στην συνέχεια μέλος του supergroup Crosby, Stills & Nash και Crosby, Stills, Nash & Young. Με τους Hollies είχαν την επιτυχία “Bus Stop” ενώ με τους CS&N το “Marrakesh Express” που είχαν απορρίψει οι Hollies και στην συνέχεια ως CSN&Y με τα δικά του “Our House”, “Teach Your Children”. Σαν σόλο καλλιτέχνης μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το “Chicago”. O Graham Nash έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Officer of the British Empire (OBE) το 2010 στην Βρετανία και έχει μπει δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame σαν μέλος των Crosby, Stills & Nash το 1997 και σαν μέλος των Hollies το 2010.

 

 

Στις 2 Φεβρουαρίου 1963 γεννήθηκε στην Washington D.C. η Eva Cassidy, Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Δυστυχώς η Cassidy πέθανε στις 2 Νοεμβρίου 1996 σε ηλικία μόλις 33 των. Είναι η μοναδική καλλιτέχνης που στην Βρετανία είχε τρία No.1 άλμπουμ μετά θάνατον. Το 2001 το ‘Songbird’, το 2002 το ‘Imagine’ και το 2003 το ‘American Tune’. Το 2007 είχε το No.1 single στην Βρετανία με το “What a Wonderful World” μαζί με την Katie Melua.

 

 

 

Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 γεννήθηκε στην Barranquilla της Κολομβίας η Shakira, (Shakira Isabel Mebarak Ripoll), τραγουδίστρια που το 2002 έφτασε στο No.2 της Βρετανίας με το single “Whenever Wherever” και το 2006 το παγκόσμιο No.1 με το single “Hips Don’t Lie”. Η Shakira έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους και είναι η πιο επιτυχημένη Λατίνα καλλιτέχνης όλων των εποχών. Έχει λάβει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων τρία βραβεία Grammy, δώδεκα βραβεία Latin Grammy, επτά Billboard Music Awards, 39 Billboard Latin Music Awards, και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Επίσης έχει τιμηθεί απ’ την Γαλλική κυβέρνηση με τον τίτλο Chevalier of the Order of Arts and Letters το 2012.