Στις 31 Ιανουαρίου 1959 ο Elvis Presley είχε το τρίτο του No.1 single στην Βρετανία με το “One Night / I Got Stung” που είναι διασκευή της επιτυχίας του Smiley Lewis.

 

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1970 Οι Jackson Five πήγαν στο No.1 των αμερικάνικων singles με το “I Want You Back”. To τραγούδι που αρχικά ήταν για τους Gladys Knight & The Pips, έγινε το πρώτο απ’ τα τέσσερα No.1 του γκρουπ.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1976 οι ABBA έβγαλαν τους Queen και το “Bohemian Rhapsody” απ’ το  βρετανικό No.1 με το “Mamma Mia”. To εντυπωσιακό είναι ότι το “Bohemian Rhapsody” περιλαμβάνει τον περίφημο στίχο “mamma mia, mamma mia, mamma mia let me go”.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1981 οι Blondie ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “The Tide Is High”. To κομμάτι είναι διασκευή της reggae επιτυχίας των Paragons. Αυτό ήταν το τρίτο No.1 των Blondie στην Αμερική.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1987 ο Paul Simon επέστρεψε στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘Graceland’. Το άλμπουμ έμεινε στο chart για 101 εβδομάδες και λίγο αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy του 1987 για το Άλμπουμ της Χρονιάς ενώ το ομώνυμο τραγούδι κέρδισε ένα χρόνο αργότερα το Grammy για τον δίσκο της χρονιάς.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1946 γεννήθηκε στο Σικάγο ο κιθαρίστας των Chicago, Terry Kath. Συμμετείχε στις πρώτες επιτυχίες των Chicago που το 1976 έφτασαν στο αμερικάνικο και βρετανικό No.1 με το single “If You Leave Me Now”. O Kath αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος (νόμιζε ότι το όπλο ήταν άδειο) και πέθανε επι τόπου στις 23 Ιανουαρίου 1978.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1951 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Phillip Geoffrey Targett-Adams γνωστός ως Phil Manzanera, κιθαρίστας των Roxy Music με τους οποίους είχε τις επιτυχίες “Street Life”, “Love is the Drug”, “Dance Away”, “Angel Eyes”, “Jealous Guy” και “Avalon”. To 2006 o  Manzanera ήταν συμπαραγωγός στο No.1 άλμπουμ του David Gilmour ‘On An Island’.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1956 γεννήθηκε στο Holloway του Λονδίνου ο John Lydon, (Johnny Rotten) τραγουδιστής των Sex Pistols που το 1977 έφτασαν στο No.2 των βρετανικών singles με το “God Save The Queen” και είχαν το No.1 άλμπουμ ‘Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols’. Στην συνέχεια δημιούργησε τους Public Image Ltd και το 1983 είχαν το No.5 single στην Βρετανία “This Is Not A Love Song”.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1981 γεννήθηκε στο Memphis του Tennessee ο Justin Timberlake, τραγουδιστής των *NSYNC που το 2000 είχαν το No.1 single στις ΗΠΑ, “It’s Gonna Be Me”. Στην συνέχεια σαν σόλο καλλιτέχνης είχε την επιτυχία “Cry Me A River, ενώ το 2006 και με το άλμπουμ ‘FutureSex/LoveSounds’  είχε τα No.1 singles “SexyBack”, “My Love” και “What Goes Around… Comes Around”.

 

 

 

Στις 31 Ιανουαρίου 1987 γεννήθηκε στην Yorba Linda της California ο Βρετανός μουσικός Marcus Mumford, γνωστός σαν ο τραγουδιστής των Mumford & Sons. Το δεύτερο άλμπουμ τους ‘Babel’ κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε No.1 σε ΗΠΑ και Βρετανία. Το άλμπουμ κέρδισε και το βραβείο Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς.