Αυτό που ονομάστηκε British Invasion ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο στα μέσα της δεκαετίας των 60’ς όπου συγκροτήματα της rock και pop μουσικής απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο γίνονταν εξαιρετικά δημοφιλή στις ΗΠΑ.

Για παράδειγμα στις 10 Απριλίου 1965 και οι τέσσσερεις πρώτες θέσεις ήταν πιασμένες από βρετανούς. Στην 4η θέση ήταν οι Beatles με το Ticket To Ride, στην 3η οι Herman’s Hermits με το Mrs. Brown You’ve Got A Lovely Daughter στην 2η ο Wayne Fontana με το Game Of Love και στην κορυφή οι Freddie and the Dreamers με το I’m Telling You Now.  Εκτός απ’ το “I’m Telling You Now” και τα υπόλοιπα πήγαν στο Νο.1 το ένα μετά το άλλο.

Εμπροσθοφυλακή ήταν φυσικά οι Beatles που δημιούργησαν την Beatlemania, οι Rolling Stones, οι Kinks, οι Dave Clark Five, οι Herman’s Hermits, οι Zombies και οι Animals.

Τα περισσότερα αν όχι όλα τα βρετανικά συγκροτήματα είχαν «δάνεια» είτε από Αμερικανούς rockers, όπως οι Beatles για παράδειγμα που είχαν επιρροές από Buddy Holy και Carl Perkins είτε από Bluesmen όπως οι Rolling Stones και οι Animals που ήταν επηρεασμένοι από Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamson,  Ellas McDaniel (γνωστότερος και σαν Bo Didley), Chuck Berry και άλλους.

Ένα μήνα αργότερα στις 8 Μαίου 1965 τα 9 απ’ τα 10 τραγούδια του Τοπ 10 θα είχαν καταληφθεί από βρετανούς με μόνη εξαίρεση το Νο.2 των Αμερικανών Gary Lewis & the Playboys με το Count Me In. To 1965 τα μισά απ’ τα 26 Νο.1 της χρονιάς ήταν από Βρετανούς καλλιτέχνες και γκρουπ.

To Playlist που ακολουθεί έχει τα βρετανικά τραγούδια που πήγαν στο Νο.1 του Αμερικάνικου Top 10 το 1964 και 1965.