Στις 30 Ιανουαρίου 1964 οι Searchers ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με την σύνθεση του Sonny Bono “Needles And Pins”. Αυτό ήταν το δεύτερο No.1 του γκρουπ στην Βρετανία. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ήταν απ’ την Jackie DeShannon.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1970 οι Edison Lighthouse πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Love Grows (Where My Rosemary Goes)”. Αυτή ήταν και η μοναδική επιτυχία του γκρουπ που όμως έμεινε στην κορυφή για πέντε εβδομάδες.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1988 η Tiffany πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “I Think We’re Alone Now”, που ήταν και η μοναδική της No.1 επιτυχία στην Βρετανία. To τραγούδι ήταν επιτυχία για τους Tommy James & The Shondells το 1967.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1999 η Britney Spears μετά από ένδεκα εβδομάδες στο αμερικάνικο singles chart, έφτασε στο No.1 με το “…Baby One More Time”. Την ίδια ακριβώς ημέρα το πρώτο της άλμπουμ πήγε κι αυτό στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 2000 η Gabrielle ανέβηκε στο No.1 της Βρετανίας με το single “Rise”. To κομμάτι κάνει sample το κομμάτι του Bob Dylan “Knocking On Heaven’s Door”  και έτσι ο Dylan έχει το τρίτο του βρετανικό No.1 σαν συνθέτης. Τα άλλα δύο ήταν απ τους Byrds με το “Mr Tambourine Man” και τους Manfred Mann με το “The Mighty Quinn”.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1942 γεννήθηκε στο Cincinnati του Ohio ο Marty Balin, Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός , ιδρυτής των Jefferson Airplane και ένας απ’ τους βασικούς τραγουδιστές των Jefferson Airplane και Jefferson Starship. Επιτυχίες τους τα “White Rabbit” και “Somebody to Love”. Ο Balin πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1947 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steve Marriott. O Marriott ήταν μέλος των Small Faces οι οποίοι είχαν το 1967 το No.3 στην Βρετανία single “Itchycoo Park” και το No.1 άλμπουμ ‘Ogden’s Nut Gone Flake’. Δημιούργησε τους Humble Pie με τους οποίους έφτασε στο No.4 της Βρετανίας to 1969 με το single “Natural Born Bugie”. O Marriott πέθανε στις 20 Απριλίου 1991 εξ’ αιτίας πυρκαγιάς στο σπίτι του.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1951 γεννήθηκε στο Chiswick του Λονδίνου ο Phil Collins ντράμερ και τραγουδιστής , μέλος των Genesis με τους οποίους έφτασε στο αμερικάνικο No.1 με το “Invisible Touch”, ενώ στην Βρετανία είχαν έξι No.1 άλμπουμ. Σαν σόλο καλλιτέχνης το 1988 έφτασε στο No.1 της Βρετανίας και της Αμερικής με το single “A Groovy Kind Of Love” και ακόμη άλλα 6 No.1 στην Αμερική και 4 No.1 άλμπουμ στην Βρετανία.

 

 

 

Στις 30 Ιανουαρίου 1961 γεννήθηκε στο Σικάγο η Jody Watley, τραγουδίστρια των Shalamar οι οποίοι είχαν το No. 8 single στις ΗΠΑ “The Second Time Around”. Μεγαλύτερες επιτυχίες της τα “Looking For A New Love” Νο.2 στην Αμερική το 1987 και το 1989 το επίσης No.2 στις ΗΠΑ single, “Real Love”.