Στις 29 Ιανουαρίου 1969 οι Fleetwood Mac είχαν το μοναδικό τους No.1 single στην Βρετανία με το instrumental “Albatross” το οποίο ήταν σύνθεση του κιθαρίστα Peter Green και  μάλιστα θεωρείται ότι έδωσε την έμπνευση στους Beatles για το “Sun King” απ’ το ‘Abbey Road’.

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου 1972 το τριπλό άλμπουμ ‘The Concert For Bangladesh’ πήγε στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart. Το άλμπουμ (και το κονσέρτο) οργανώθηκε απ’ τον George Harrison με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τους κατοίκους της περιοχής του Bangladesh που υπέφεραν από λιμό (πείνα) εξ αιτίας των πολέμων στην περιοχή. Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Bob Dylan, Ringo Starr, Billy Preston, Eric Clapton, Ravi Shankar και φυσικά ο George Harrison.

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου 1983 οι Αυστραλοί Men At Work ανέβηκαν ταυτόχρονα στο No.1 Βρετανίας και ΗΠΑ τόσο στα singles όσο και στα άλμπουμ με τα “Down Under” και ‘Business As Usual’. Ο προηγούμενος που είχε καταφέρει κάτι τέτοιο ήταν ο Rod Stewart το 1971.

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου 1989 ο Marc Almond πήγε στο No.1 στην Βρετανία για τέσσερεις εβδομάδες με το single “Something’s Gotten Hold Of My Heart” με τον Gene Pitney σαν guest, (o Pitney είχε κάνει επίσης επιτυχία με το τραγούδι το 1967).

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου 1996 ο George Michael έφτασε στο No.1 της Βρετανίας με το single “Jesus To A Child”, που ήταν το έκτο No.1 του Michael στην Βρετανία σαν σόλο καλλιτέχνης και ήταν το πρώτο single απ’ το άλμπουμ του ‘Older’.

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου 2006 οι Arctic Monkeys πήγαν στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το πρώτο τους άλμπουμ ‘Whatever People Say I Am That’s What I’m Not’.

 

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου 1933 γεννήθηκε στο Παρίσι ο Γάλλος κιθαρίστας και τραγουδιστής Sacha Distel. Επιτυχίες του τα  Scoubidou,  La belle vie και Monsieur Cannibale ενώ στην Βρετανία έφτασε στο No.10 με το single “Raindrops Keep Falling On My Head”. Το 1997 του απονεμήθηκε ο τίτλος Chevalier (ιππότης) της Légion d’honneur. O Distel πέθανε στις 22 Ιουλίου 2004.

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου 1947 γεννήθηκε στο Epping του Essex στην Αγγλία ο τραγουδιστής των Uriah Heep, David Byron. Το 1975 έφτασαν στο No.7 των Βρετανικών άλμπουμ με το ‘Return To Fantasy’. Οι Heeo έχουν πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ σ’ όλο τον κόσμο. O Byron πέθανε στις 28 Φεβρουαρίου 1985.