Στις 28 Ιανουαρίου 1978 το άλμπουμ ‘Rumours’ των Fleetwood Mac πήγε στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart. Ήταν το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ και πούλησε πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έμεινε στο βρετανικό chart πάνω από 440 εβδομάδες. Τα singles που βγήκαν απ’ το άλμπουμ είναι τα “Go Your Own Way”, “Dreams”, “Don’t Stop” και “You Make Loving Fun”, το ένα καλύτερο απ’ το άλλο.

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1984 οι Frankie Goes To Hollywood πήγαν στο No.1 singles chart με το “Relax!” και έμειναν στην κορυφή για πέντε εβδομάδες. Και όλα αυτά παρά την απαγόρευση του BBC. Το τραγούδι ήταν παραγωγή του Trevor Horn, ο οποίος είχε κάνει την παραγωγή στο “Owner of A Lonely Heart” των Yes που την ίδια ημέρα ήταν στο No.1 στις ΗΠΑ.

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1990 η Paula Abdul ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου chart με το άλμπουμ ‘Forever Your Girl’ που έμεινε στην κορυφή για δέκα εβδομάδες. Το εντυπωσιακό είναι ότι το άλμπουμ ήταν στο chart για 64 συνεχείς εβδομάδες πριν να φτάσει στην κορυφή.

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1995 οι TLC sπήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart για τέσσερεις εβδομάδες με το “Creep” που ήταν το πρώτο No.1 του γκρουπ στις ΗΠΑ.

 

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1927 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Ronnie Scott, μουσικός της jazz που το 1953 είχε την δική του εννεαμελή μπάντα ενώ το 1959 άνοιξε το πρώτο Ronnie Scott night club όπου εμφανιζόταν η αφρόκρεμα της τζαζ. Ο Ronnie Scott είχε λάβει τιμηθεί με OBE (Order Of The British Empire). Πέθανε στις 23 Δεκεμβρίου 1996.

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1929 γεννήθηκε στο Pensford του Somerset στην Αγγλία ο Bernard Stanley Bilk, που έγινε γνωστός ως Acker Bilk, κλαρινετίστας, τραγουδιστής και διευθυντής ορχήστρας που το 1962 έφτασε στο No.1 των ΗΠΑ και Νο.2 της Βρετανίας με το single “Stranger On The Shore”. Είχε τιμηθεί με τον τίτλο του MBE(The Most Excellent Order of the British Empire). Πέθανε στις 2 Νοεμβρίου 2014.

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1943 γεννήθηκε στο Dartford του Kent στην Αγγλία ο Dick Taylor, μουσικός, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Pretty Things, που το 1964 έφτασαν στο No.10 της Βρετανίας με το single ‘Don’t Bring Me Down’. Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε απ’ το τραγούδι του 1955 του Willie Dixon “Pretty Thing”.

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1945 γεννήθηκε στο Lydden του Kent της Αγγλίας ο Robert Wyatt μουσικός που υπήρξε μέλος των Soft Machine. Το 1983 σαν σόλο έφτασε στο No.35 της Βρετανίας με το single “Shipbuilding”. Την ίδια χρονιά ο Wyatt είχε ένα ατύχημα έμεινε παράλυτος απ’ την μέση και κάτω και έκτοτε χρησιμοποιεί αμαξίδιο.

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου 1968 γεννήθηκε στο Halifax της Nova Scotia του Καναδά η μουσικός τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Sarah McLachlan. Το 1997 έφτασε στο No.2 των αμερικάνικων άλμπουμ με το “Surfacing”. H McLachlan έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως μέχρι σήμερα.