Είναι πολύ συνηθισμένο να γίνονται λίστες με διασκευές. Ε λοιπόν αυτή είναι μια ακόμη…with a twist. Εδώ έχουμε μια λίστα που έχει και την original εκτέλεση του κάθε τραγουδιού που κάποιες είναι πολύ λιγότερο γνωστές απ’ την διασκευή τους που έγινε επιτυχία. Παράδειγμα το  I Love Rock ‘N’ Roll που έγινε τρομερή επιτυχία με την Joan Jett ενώ η original εκτέλεση με τους Arrows είναι ελάχιστα γνωστή. Ενα ακόμη παράδειγμα είναι το Without You που έγινε επιτυχία 2 φορές στην διασκευή με τον Nilsson και αργότερα με την Mariah Carey αλλά δεν είναι γνωστή σε πολλούς η original εκτέλεση με τους Badfinger.

Μεγάλο σουξέ έγινε και το Me And Bobby Mcgee με την εκπληκτική φωνή της Janis Joplin. Η σύνθεση όμως και η original εκτέλεση είναι του  Kris Kristofferson. Φυσικά υπάρχουν και πολύ επιτυχημένες πρώτες εκτελέσεις και επίσης εξαιρετικές διασκευές

Εδώ θα βρείτε και κάποιες σπάνιες πρώτες εκτελέσεις όπως για πράδειγμα το “Hey Joe” απ’ τον Billy Roberts ή το “Wild Thing” απ’ τους Wild Ones και τα κομμάτια του Richard Berry “Louie, Louie” και “Have Love Will Travel” που έγινε garage επιτυχίες απ τους Kingsmen και τους Sonics αντίτοιχα. Εδώ υπάρχει και το “Dazed and Confused”  που μπορεί να το έκαναν γνωστό οι Led Zeppelin αλλά η πρώτη εκτέλεση είναι  απ’ τον Jake Holmes.

Πιστεύουμε οτι θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες εκτελέσεις. Πρόσκληση σε ακρόαση.

Σημείωση: Μετά από παρατήρηση φίλου προσπαθήσαμε να βάλουμε την original εκτέλεση πρώτη στην σειρά σ’ όλες τις περιπτώσεις, Αν μας ξέφυγε κάποια, δείξτε κατανόηση.  

Επειδή η λίστα παραμεγάλωσε φτιάξαμε και μια δεύτερη την  Covers and Originals II που θα την βρείτε εδώ: https://rocknroller.net/index.php/2021/01/27/covers-and-originals-ii/