Στις 23 Ιανουαρίου 2000 ο Santana πήγε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ  chart για τρείς εβδομάδες με το ‘Supernatural’. Το άλμπουμ έμεινε συνολικά εννέα εβδομάδες στο No.1 ενώ κέρδισε και 8 βραβεία Grammy. Περιέχει τις επιτυχίες “Smooth”, “(Da Le) Yalleo”, “Maria, Maria”, “Corazon Espinado” και “Migra”

 

 

 

Στις 23 Ιανουαρίου 1965 το “Downtown” έκανε την Petula Clark την πρώτη βρετανίδα που πήγε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart μετά την Vera Lynn το 1952. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.2 . Στην ηχογράφηση πήρε μέρος και ένας νεαρός με το όνομα Jimmy Page.

 

 

 

Στις 23 Ιανουαρίου 1971 οι Dawn ανέβηκαν για τρείς εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Knock Three Times”, που ήταν το πρώτο No.1 του γκρουπ, που έφτασε στο No.1 και στην Βρετανία.

 

 

 

Στις 23 Ιανουαρίου 1988 ο Michael Jackson πήγε στο No.1 των αμερικάνικων singles με το “The Way You Make Me Feel”. Αυτό ήταν το τρίτο single απ’ το έβδομο άλμπουμ του Jackson με τίτλο ‘Bad’. O Jackson είχε γράψει πάνω από 60 κομμάτια και σκόπευε να εκδώσει ένα τριπλό άλμπουμ, αλλά ο παραγωγός του Quincy Jones τον έπεισε να κυκλοφορήσει μονό άλμπουμ.

 

 

 

Στις 23 Ιανουαρίου 1910 γεννήθηκε στο Liberchies ένα χωριό κοντά στο Charleroi του Βελγίου ένας απ’ του μεγαλύτερους κιθαρίστες της jazz, o Jean Baptiste Reinhardt που έγινε γνωστός ως Django Reinhardt. O Django που ήταν τσιγγάνος θεωρείται ακόμη και σήμερα ως ο Ευρωπαίος μουσικός με την μεγαλύτερη επίδραση στην Jazz και είναι η αιτία που η ταπεινή ακουστική κιθάρα μπήκε στην πρώτη γραμμή ενός τζαζ γκρουπ, πολύ καιρό πριν απ’ την χρήση ηλεκτρισμού στην κιθάρα. Παρ’ όλο που δεν μπορούσε να διαβάσει μουσική κατάφερε να συνθέσει μόνος του ή σε συνεργασία με εκπληκτικό βιολονίστα Stephane Grappelli τραγούδια όπως τα “Daphne,” “Nuages”, “Manoir de Mes Reves” και “Minor Swing”. Ο Django Reinhardt πέθανε στις 16 Μαίου1953 στο Samois-sur-Seine στην Γαλλία.