Στις 16 Ιανουαρίου 2005 οι Killers πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του βρετανικού chart με το πρώτο τους άλμπουμ  με τον τίτλο ‘Hot Fuss’. Την ίδια ημέρα το single των Killers “Somebody Told Me” μπήκε στο chart στο Νο.3.

 

 

 

Στις 16 Ιανουαρίου 1959 γεννήθηκε στο Ibadan της Νιγηρίας, η Helen Folasade Adu γνωστή ως Sade. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο Essex. τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και παραγωγός έχει κυκλοφορήσει σειρά επιτυχημένων άλμπουμ και singles όπως τα Top 10 “Your Love Is King” και “Smooth Operator”. Για την συνεισφορά της στην μουσική έχει τιμηθεί με τον τίτλο ΟΒΕ (Officer of The British Empire) το 2002 και το 2017 με τον τίτλο CBE (Commander of the British Empire).

 

 

Στις 16 Ιανουαρίου 1977 ο ηθοποιός David Soul που πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, Starsky & Hutch ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Don’t Give Up On Us”. Το τραγούδι έγινε No.1 και στις ΗΠΑ.

 

 

 

Στις 16 Ιανουαρίου 1982 οι Bucks Fizz πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Land Of Make Believe”. Αυτό ήταν το δεύτερο No.1 του συγκροτήματος .

 

 

 

 

Στις 16 Ιανουαρίου 1988 ο George Harrison πήγε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με την διασκευή ενός παλιού αγαπημένου του τραγουδιού απ’ το 1962 του James Ray, με τίτλο “Got My Mind Set On You”. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.2.

 

 

 

Στις 16 Ιανουαρίου 1988 η Belinda Carlisle πρώην τραγουδίστρια του συγκροτήματος Go-Go’s έχει το πρώτο της No.1 στην Βρετανία σαν σόλο καλλιτέχνης με το “Heaven Is A Place On Earth”.

 

 

 

Στις 16 Ιανουαρίου 1988 o George Michael ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το πρώτο του άλμπουμ ‘Faith’, το οποίο πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα.