Στις 15 Ιανουαρίου 1972 ο Don McLean με το “American Pie” ανέβηκε στο No.1 των αμερικάνικων singles για τέσσερεις εβδομάδες. To τραγούδι είναι μια ανασκόπηση της “Ημέρας που πέθανε η Μουσική”, δηλαδή του αεροπορικού δυστυχήματος στην οποία σκοτώθηκαν οι Buddy Holly, Ritchie Valens και Big Bopper και τις συνέπειες αυτής της τραγωδίας.

 

 

 

Στις 15 Ιανουαρίου 1977 οι Eagles ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘Hotel California’ που ήταν το τρίτο Νο.1 άλμπουμ του γκρουπ στις ΗΠΑ. Σε ντοκυμαντέρ του 2013 για την ιστορία των Eagles, ο Don Henley αναφερόμενος  στο ομώνυμο τραγούδι λέει ότι ήταν για “Ένα ταξίδι απ’ την αθωότητα στην εμπειρία”.

 

 

 

 Στις 15 Ιανουαρίου 1983 οι Men At Work πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart για τέσσερεις εβδομάδες με το “Down Under”. Αυτό ήταν το δεύτερο No.1 του αυστραλέζικου γκρουπ. Το κομμάτι πήγε επίσης No.1 και στην Βρετανία.

 

 

 

 Στις 15 Ιανουαρίου 1983 ο Phil Collins είχε το πρώτο του No.1 με το single “You Can’t Hurry Love” με το οποίο είχαν κάνει επιτυχία οι Supremes το 1966.

 

 

 

 

Στις 15 Ιανουαρίου 1941 γεννήθηκε στο Glendale της California, ο Don Van Vliet γνωστός ως Captain Beefheart, Αμερικανός μουσικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός και ζωγράφος. Γνωστά είναι τα άλμπουμ του ‘Safe As Milk’, ‘Trout Mask Replica’ και ‘Strictly Personal’. Οι πίνακές του εκτέθηκαν σε γκαλερί και μουσεία σ’ όλο τον κόσμο. Ο Beefheart πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου 2010 σε ηλικία 69 ετών.

 

 

 

Στις 15 Ιανουαρίου 1948 γεννήθηκε στο Jacksonville της Florida, ο Ronnie Van Zant, τραγουδιστής των Lynyrd Skynyrd. Επιτυχίες τους τα “Sweet Home Alabama” και “Freebird”. O Van Zant σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 20 Οκτωβρίου 1977 σε πτήση μεταξύ του Greenville στην Νότια Καρολίνα προς το Baton Rouge της Louisiana on October όπου θα έδιναν συναυλία. Στο ίδιο δυστύχημα σκοτώθηκαν επίσης τα μέλη του γκρουπ Steve Gaines και η αδελφή του Cassie Gaines, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος τραυματίστηκαν σοβαρά αλλά επιβίωσαν.

 

 

Στις 15 Ιανουαρίου 1930 γεννήθηκε στο Quitman County του Mississippi, ο σπουδαίος Blues κιθαρίστας Earl Hooker. O Earl Hooker ήταν εξαιρετικός slide κιθαρίστας και συνεργάστηκε με θρύλους των Blues όπως οι Sonny Boy Williamson II, Junior Wells και John Lee Hooker. Πέθανε στις 21 Απριλίου 1970 σε ηλικία 40 ετών στο Chicago.

 

 

 

 Στις 15 Ιανουαρίου 1909 γεννήθηκε στο Chicago, ένας απ’ τους θρυλικούς ντράμερ της Jazz ο Gene Krupa. Στην διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με την ορχήστρα του Benny Goodman, την εξαιρετική τραγουδίστρια Anita O’Day τον επίσης έξοχο ντράμερ Louie Bellson και είναι περίφημες οι «μονομαχίες» του με τον επίσης θρυλικό ντράμερ Buddy Rich. Περίφημο είναι το κομμάτι “Sing! Sing! Sing!” με την ορχήστρα του Benny Goodman. O Krupa πέθανε στο Yonkers της Νέας Υόρκης στις 16 Οκτωβρίου 1973 σε ηλικία 64 ετών.