Στις 14 Ιανουαρίου 1936 γεννήθηκε στο Montgomery της Alabama, ο Clarence Carter, Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας. Ο Carter ήταν εκ γενετής τυφλός, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει καριέρα. Μεγαλύτερες επιτυχίες του τα “Slip Away”, “Funky Fever”, “Back Door Santa”  του 1968 και το συγκλονιστικό “Patches” του 1970.

 

 

 

Στις 14 Ιανουαρίου 1938 γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη ο Allen Toussaint, Αμερικανός πιανίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής και παραγωγός. Ο Toussaint συνεργάστηκε με τους Paul Simon, Joe Cocker, The Band, Lee Dorsey και Neville Brothers μεταξύ άλλων. Πέθανε στην Μαδρίτη μετά από μια συναυλία, στις 10 Νοεμβρίου 2015.

 

 

 

 Στις 14 Ιανουαρίου 1967 γεννήθηκε στο Jackson του New Jersey o Jeffrey Phillip Wielandt γνωστός ως Zakk Wylde, Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Απέκτησε φήμη κυρίως σαν κιθαρίστας στην Ozzy Osbourne Band, στην οποία συμμετείχε στα άλμπουμ ‘The Ultimate Sin’ και  ‘No Rest for the Wicked’  με πιο γνωστό το single “Miracle Man”.

 

 

 

 Στις 14 Ιανουαρίου 1961 ο Elvis Presley με το  ‘GI Blues’ ξεκίνησε μια πορεία επτά εβδομάδων στο No.1 του βρετανικού chart.

 

 

 

 

 Στις 14 Ιανουαρίου 1984 ο Paul McCartney πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Pipes Of Peace”. Με αυτή του την επιτυχία ο McCartney έγινε ο πρώτος στην ιστορία που είχε  No.1 με γκρουπ (The Beatles), σαν ντουέτο (με τον Stevie Wonder) σαν τρίο, (με τους Wings) και σαν σόλο καλλιτέχνης.

 

 

 

 Στις 14 Ιανουαρίου 1996 οι Oasis ανέβηκαν στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ με το ‘(What’s The Story) Morning Glory’, το δεύτερο No.1 του γκρουπ που έμεινε στο chart συνολικά για 145 εβδομάδες.

 

 

 

 Στις 14 Ιανουαρίου 2001 η Jennifer Lopez είχε το πρώτο της βρετανικό No.1 με το single “Love Don’t Cost A Thing” απ’ το άλμπουμ της J.Lo.

 

 

 

 

 Στις 14 Ιανουαρίου 2007 η Amy Winehouse πήγε για δύο εβδομάδες στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το “Back To Black”. To άλμπουμ πούλησε πάνω από 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα στην Βρετανία και πάνω από 20 εκατομμύρια σ’ όλο τον κόσμο.