Στις 13 Ιανουαρίου 2016 o Ed Sheeran με τα singles “Shape of You” και “Castle On The Hill” κατέλαβε τις δύο πρώτες θέσεις του βρετανικού singles με το “Shape of You” στο No.1. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ήταν η πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης πήγαινε κατ’ ευθείαν στις δύο πρώτες θέσεις του chart με νέα τραγούδια.

 

 

 

 Στις 13 Ιανουαρίου 1990 οι New Kids On The Block ανέβηκαν για δεύτερη και τελευταία φορά στο No.1 των βρετανικών singles με το “Hangin’ Tough”.

 

 

 

 

 Στις 13 Ιανουαρίου 1962 ο Chubby Checker ξαναπήγε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “The Twist”. To τραγούδι είχε πάει για πρώτη φορά στο No.1 τον Σεπτέμβριου του 1960 και έγινε το μοναδικό τραγούδι στην ιστορία του αμερικάνικου chart που ανέβηκε στο No.1 σε δύο διαφορετικές περιόδους.

 

 

 

 

 Στις 13 Ιανουαρίου 1929 γεννήθηκε στο New Brunswick του New Jersey ο βιρτουόζος Αμερικανός κιθαρίστας της jazz Joseph Anthony Jacobi Passalaqua που έγινε γνωστός ως Joe Pass. O Pass συνεργάστηκε με μουσικούς όπως οι Oscar Peterson, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Sara Vaughan, Dizzy Gillespie, Frank Sinatra. O Joe Pass θεωρείτο ως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας του κόσμου, και πολλοί τον θεωρούσαν αντίστοιχο του Paganini. Ο Pass πέθανε σε ηλικία 65 ετών στις 23 Μαρτίου 1994